«The Art of Protest»: Διαδικτυακή έκθεση ρίχνει φως στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ

Ο οργανισμός και γκαλερί τέχνης, Compound, διοργανώνει εικονική ομαδική έκθεση με επίκεντρο φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter στις ΗΠΑ.

black lives 1

Με τίτλο «The Art of Protest» (Η Τέχνη της Διαμαρτυρίας) η διαδικτυακή παρουσίαση θα περιλαμβάνει διαδραστικές εμπειρίες που αναπτύχθηκαν από το δημιουργικό πρακτορείο dotdotdash.
 
Ειδικότερα, το dotdotdash έχει μετατρέψει τους φυσικούς εσωτερικούς χώρους της Compound Gallery, στο Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη σε ένα περιβάλλον 3D που βασίζεται στο WebG (ένα JavaScript API που χρησιμοποιείται για αναπαράσταση και απόδοση διαδραστικών 3D και 2D γραφικών σε οποιοδήποτε συμβατό web browser χωρίς την χρήση plug-ins) προσκαλώντας τους χρήστες να εξερευνήσουν το φάσμα των έργων που εμφανίζονται.
 
«Η έκθεση “Η Τέχνη της Διαμαρτυρίας” θα αναδείξει περαιτέρω την άλλη πανδημία που μολύνει το DNA των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής: τον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα. Η έκθεση θα τιμήσει τους γενναίους στην πρώτη γραμμή της δικαιοσύνης και όσους διαμαρτύρονται σε ολόκληρη τη χώρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της γκαλερί.
 
Φωτογραφίες επτά μαύρων και λατίνων καλλιτεχνών συνθέτουν την έκθεση, μεταξύ άλλων οπτικοακουστικό έργο του Lenny S. της Roc Nation και του θρυλικού μηχανικού μουσικής, Young Guru.
 
Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης οι φωτογράφοι David ‘Dee’ Delgado από το Πουέρτο Ρίκο με έδρα τη Νέα Υόρκη, οι Ismail ‘Calligrafist’ Sayeed, Steven ‘Sweatpants’ Irby,Anthony B Geathers από τη Νέα Υόρκη και οι Gabriella Angotti-Jones και Saúl López από την Καλιφόρνια
 
Οι εικόνες γεμάτες συναισθήματα ρίχνουν φως στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη κατά τη σύλληψη από αστυνομικούς, τον Μάιο.
 
Ο συνιδρυτής της Compound, Set Free Richardson, θα συτονίσει ζωντανές συζητήσεις με καθέναν από τους καλλιτέχνες σχετικά με τις προσωπικές τους εμπειρίες κατά τη λήψη των φωτογραφιών.
 
Η έκθεση «The Art of Protest» είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της Compound Gallery από τις 17 Ιουλίου.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…