Άρση της ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Βουλή, ενώ νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει καταγγέλοντας δια του Δημήτρη Τζανακόπουλου αντισυνταγματικές πρακτικές

vouli 1

Με 163 ψήφους υπέρ για την πρώτη υπόθεση και με 162 για τη δεύτερη, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

Ειδικότερα, σε σύνολο 176 παρόντων βουλευτών, για την πρώτη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 163 και κατά 13. Για τη δεύτερη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 162, κατά ψήφισαν 13 και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Αμέσως μετά το τέλος της τοποθέτησης του Π. Πολάκη, το λόγο πήρε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ,  Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για πρακτικές που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής δεν νομιμοποιείται να προβεί σε κρίση ως προς την ουσία της υπόθεσης που εξετάζει, κάτι που εν προκειμένω έκανε, ενώ καυτηρίασε και το γεγονός παράβλεψης του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών. «Δεν θέλετε να γίνει δημόσια και εκτεταμένη συζήτηση για όσα ανέφερε ο κ. Πολάκης» είπε αναφορικά με την απροθυμία της συμπολίτευσης να σχηματίσει Προανακριτική Επιτροπή και πρόσθεσε με νόημα: «Ο κ. Πολάκης θέλει να αποκαλύψει και όχι να κρυφτεί, εσείς θέλετε να κρυφτείτε».

Ως προς την κριτική περί διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 86 του Συντάγματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πάντα έψεγε τις αποσβεστικές προθεσμίες και τις ειδικές δικλείδες ασφαλείας που προβλέπει το συγκεκριμένο άρθρο.

Στη συνεχεία, κάλεσε έστω και την τελευταία στιγμή την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να εκκινήσει τις διαδικασίες που προβλέπει το άρθρο 86, ανακοινώνοντας παράλληλα την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία, αποδίδοντας προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, για αντισυνταγματικές πρακτικές.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο περιπτώσεις αφορούν τη φερόμενη παράνομη ηχογράφηση συνομιλίας του με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τη μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

marina satti xr

Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

Να λειάνει τη διαμαρτυρία της Μαρίνας Σάττι την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ…