Άρση ασυλίας για Λοβέρδο και Κυρανάκη θα εισηγηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας

Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis και του Κωνσταντίνου Κυρανάκη για ρατσιστικό σχόλιο.

4898779

Η ΝΔ διευκρίνισε ότι δίνει τη θετική ψήφος της γιατί το ζήτησε ο ίδιος ο Aνδρέας Λοβέρδος, ενώ με το ίδιο σκεπτικό υπερψήφισε την άρση και το ΚΙΝΑΛ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας γνωμοδότησε, επίσης, υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, με ψήφους 7 έναντι 4 κατά, ο οποίος είχε μηνυθεί από τη ΜΚΟ «Παρατηρητήριο Συμφωνιών Ελσίνκι» για ρατσιστικό σχόλιο.

Την άρση της ασυλίας του είχε ζητήσει από τα μέλη της Επιτροπής ο A. Λοβέρδος, προκειμένου – όπως είπε – «να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και μην μείνει καμία σκιά για την αθωότητά του». «Δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το “ρασπουτινικό” παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», επεσήμανε ο Α. Λοβέρδος, ενώ σημείωσε ότι έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κυρανάκης είχε δεχθεί μήνυση τον περασμένο Ιούλιο από τον πρόεδρο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Π. Δημητρά, ο οποίος τον κατηγορεί για «αντιτσιγγανική ρητορική μίσους», με αφορμή ένα σχόλιό του στο Twitter. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης έγραψε στις 23 Ιουνίου πως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννηση που εξήγγειλε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία θα δίνεται μόνο σε Ελληνόπουλα, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δημητρά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής το πρωί της Τρίτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «αβάσιμη» τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από την ασυλία του.

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…