Newsroom

Newsroom

Άρρωστος ο Πάπας Φραγκίσκος – Ανέβαλε προγραμματισμένες συναντήσεις

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανέβαλε τις προγραμματισμένες για σήμερα συναντήσεις του στη Ρώμη, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης.

AP Pope 2

Ειδικότερα, ο 83χρονος ποντίφικας, φέρεται να ένιωσε «ελαφριά αδιαθεσία» και γι’αυτό προτίμησε να μείνει κοντά στη Σάντα Μάρτα, το ξενοδοχείο του Βατικανού όπου ζει.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές από τι πάσχει ο Πάπας Φραγκίσκος. Ωστόσο, στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση έβηχε και είχε συνάχι, χρησιμοποιώντας ένα μαντήλι για να σκουπίζει τη μύτη του, κάτι που μπορεί να παραπέμπει σε ένα απλό κρύωμα.

«Όλες οι άλλες υποχρεώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ματέο Μπρούνι.

Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα του Πάπα και του Φιλιππινέζου καρδινάλιου Αντόνιο Τάγκλε, που συναντήθηκαν σήμερα το πρωί με μέλη του Παγκόσμιου Καθολικού Κινήματος για το Κλίμα, μιας διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα κτίριο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών βημάτων από τον ξενώνα.

Ο Πάπας φαίνεται πως έχει κρυολογήσει και ακούστηκε με μια ελαφρά βραχνιασμένη φωνή ενώπιον των πιστών χθες, Τετάρτη, ενώ έβηχε στη διάρκεια απογευματινής λειτουργίας για την πρώτη Τετάρτη της Σαρακοστής (Ash Wednesday) σε εκκλησία της Ρώμης.

Ο Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του. Του τον αφαίρεσαν λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών στη γενέτειρά του, το Μπουένος Άιρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση, σύμφωνα με τον βιογράφο του Όστεν Ιβέρει.

Υποφέρει επίσης από πόνους στο πόδι λόγω ισχυαλγίας, για την οποία κάνει φυσικοθεραπεία και είναι ο λόγος για τον οποίο δυσκολεύεται μερικές φορές όταν ανεβαίνει σκαλιά.

Αλλά γενικά η υγεία του είναι καλή και ήταν σε θέση να κάνει τέσσερα κουραστικά διεθνή ταξίδια τον χρόνο αφότου εξελέγη το 2013.

Ο Πάπας επρόκειτο να μεταβεί στη βασιλική του Αγίου Ιωάννη Λατερανού σήμερα το πρωί για μια λειτουργία με ιερείς της Ρώμης.

Ορισμένες λειτουργίες της Ash Wednesday ακυρώθηκαν σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας που έχουν πληγεί από την εξάπλωση του κοροναϊού.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό και 14 έχουν πεθάνει στην Ιταλία, η οποία είναι μέχρι τώρα η πιο πληγείσα περιοχή της Ευρώπης.

Ορισμένοι στο εκκλησίασμα φορούσαν μάσκες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου χθες αλλά μόνο ένας θεάθηκε με μάσκα στη διάρκεια της λειτουργίας του Πάπα για την Ash Wednesday.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…