«Άρον άρον» επιχειρεί να «μαζέψει» τις δηλώσεις υπέρ του Ορμπάν ο Γιώργος Κύρτσος

Μετά την παρέμβαση- ανακοίνωση- της Κομισιόν, ο  ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κύρτσος, αλλάζει ρότα στα όσα είχε πει πρόσφατα υπέρ της παραμονής του Βίκτορ Όρμπαν στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αλλά και -γιατί όχι- της συνεργασίας της πολιτικής οικογένειας της ευρωπαϊκής δεξιάς ακόμα και με τον Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας του Βορρά.

κυρτσος

Ο Γιώργος Κύρτσος προχώρησε σε σχετική ανάρτηση στο twitter λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν: «H κυβέρνηση Όρμπαν διαστρεβλώνει την αλήθεια και προσπαθεί να δημιουργήσει μία σκοτεινή εικόνα συνωμοσίας» 

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι η αλλαγή στάσης του, ήταν προϊόν της  γραμμής που  κινείτε ο πρόεδρος της Ν.Δ, καθώς στο συνέδριο των Δελφών  προανήγγειλε επιστολή του στην ηγεσία του ΕΛΚ για αποπομπή του Όρμπαν καθώς όπως είπε είναι η “ανελεύθερη” πολιτική του που έχει στοιχεία Τσίπρα.

Στην ουσία, η κίνηση του Κυριάκου  Μητσοτάκη θεωρήθηκε προσπάθεια να συμπορευτεί με την κρατούσα αντίληψη και την “γραμμή” που έδωσε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Τα υπόλοιπα είναι απλά δικαιολογίες από τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ