«Άρωμα» σκανδάλου στη δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία-Ο Μητσοτάκης την έβαλε, η Δόμνα την έβγαλε

«Άρωμα» σκανδάλου και ρουσφετιού μυρίζει πίσω από τον διορισμό της Βασιλικής Νάκου στη θέση της προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν μετά τον έλεγχο από κλιμάκια της ΕΑΔ και το «ξήλωμα» του Δ.Σ. της δομής παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στην Κεντρική Μακεδονία.

Σε μια χρονική περίοδο στην οποία κυριαρχούν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», άλλη μια υπόθεση που αφορά σε δομή έρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας. Πρόκειται για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Tην παραίτηση της Βασιλικής Νάκου, της προέδρου του Κέντρου Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε χθες με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έπειτα από έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

 

Ειδικότερα στις 22 Νοεμβρίου η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του και την απόφασή του να συνεχίσει το έργο της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τρεις μέρες μετά, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο (αφού εχει προηγηθεί η έκθεση-φωτιά της ανεξάρτητης Αρχής που διεξάγει έρευνα από τις αρχές του 2022) λέει ότι:

«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη).

Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.»

Η Δώρα Αυγέρη ρωτά:

«Τι δεν ήξερε το Υπουργείο; Δεν ήξερε τα έργα και τις ημέρες του ΔΣ όλα αυτά τα χρόνια; Ποιος ανανέωσε την θητεία του ΔΣ και της Προέδρου τρεις μέρες πριν την «παραίτηση» από την Υπουργό με τις ευλογίες Μητσοτάκη;

Η Θεσσαλονίκη βοά εδώ και μήνες, χρόνια! Διαβάζουμε ότι έχει παρέμβει εισαγγελέας. Θα μπορούσε να αναζητήσει και τις δεκάδες καταγγελίες, γονέων, εργαζόμενων, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που οι ερωτήσεις του δεν απαντήθηκαν και απαξιώθηκαν από την κυβέρνηση και το Υπουργείο.

Έπεται συνέχεια!»