Newsroom

Newsroom

Αρνούνται τα πάντα οι τρεις της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε η απολογία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου στους ειδικούς αρμόδιους ανακριτές. Πρώτος απολογήθηκε ο Γερμενής,…

germenis

Ολοκληρώθηκε η απολογία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου στους ειδικούς αρμόδιους ανακριτές. Πρώτος απολογήθηκε ο Γερμενής, ο οποίος δεν έκανε καμία δήλωση.

Αμέσως μετά, την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασε ο βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα. Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Στο υπόμνημά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλιόπουλος αρνείται κάθε συμμετοχή στις πράξεις που του αποδίδονται. Υποστηρίζει επίσης ότι οι μάρτυρες δεν αναφέρονται προσωπικά στον ίδιο, ενώ οι πράξεις που του καταλογίζονται «δεν συγκεκριμενοποιούνται σε κανένα πραγματικό γεγονός και δεν υποστηρίζονται επίσης από κανένα άλλο στοιχείο».

Ο Ηλιόπουλος αρνείται επίσης ότι είναι ναζιστής και ότι η Χρυση Αυγη είναι «εγκληματική οργάνωση» και προσθέτει ότι, «δεν υφίστανται, ούτε τάγματα εφόδου, ούτε νεοσύλλεκτοι». Κατηγορηματικά αθώος δηλώνει, στο δικό του υπόμνημα, και ο Κώστας Μπούκουρας, ο οποίος θα απολογηθεί μετά τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, πιθανότατα την Κυριακή.

Διαβάστε ΕΔΩ το απολογητικό υπόμνημα του Στάθη Μπούκουρα