Newsroom

Newsroom

Αρνούνται να φορούν μαντίλες

Την άρνησή τους να πετάξουν προς την Τεχεράνη, εξέφρασαν έξαλλοι οι αεροσυνοδοί της Air France, μετά την διαταγή να φορούν μαντίλες στην ιρανική πρωτεύουσα.

570257af1dc5244e708b4a57

Οι γυναίκες-μέλη του πληρώματος δέχθηκαν διαταγή να καλύπτουν τα μαλλιά τους, μόλις αποβιβαστούν στην Τεχεράνη ενώ τα συνδικάτα ζητούν οι πτήσεις να είναι προαιρετικές για τις γυναίκες.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις, τρεις φορές την εβδομάδα μεταξύ Παρισιού και Τεχεράνης, θα ξεκινήσουν στις 17 Απριλίου, μετά από ένα διάλειμμα 8 ετών, και έρχονται μετά την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών και αφότου το Ιράν συμφώνησε να σταματήσει μεγάλο τμήμα του πυρηνικού του προγράμματος.

Οι γυναίκες στο Ιράν έχουν αναγκαστεί δια νόμου να καλύπτουν τα μαλλιά τους διαφορετικά έρχονται αντιμέτωπες με αυστηρά πρόστιμα. Στη Γαλλία ωστόσο, η δημόσια έκφραση της θρησκείας έχει αλλάξει μετά τον νόμο περί διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους το 1905.

Οι Γαλλίδες θεωρούν την μαντίλα ως προσβολή για την αξιοπρέπειά τους. Οι μαντίλες, μάλιστα, απαγορεύτηκαν στα γαλλικά δημόσια σχολεία και γραφεία και θεωρείται παράνομο να φορά κανείς το μουσουλμανικό πέπλο δημοσίως.

Η Φλόρ Αρίγκι, επικεφαλής του συνδικάτου πληρωμάτων πτήσης της UNAC, δήλωσε: «Δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε την χρήση της μαντίλας στο Ιράν. Αυτό που καταγγέλουμε είναι ότι γίνεται υποχρεωτική.

Πρέπει να δοθεί στις αεροσυνοδούς, το δικαίωμα να αρνηθούν αυτές τις πτήσεις». Πρόσθεσε πως το γυναικείο προσωπικό έχει το δικαίωμα στην «ατομική ελευθερία».

Η οικονομικά προβληματική γαλλική αεροπορική εταιρεία, η οποία θεωρεί πως η επανάληψη των πτήσεων προς την Τεχεράνη είναι «εξαιρετική» για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τόνισε πως το λοιπό προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας είναι υποχρεωμένο να συμμορφώνεται με τους κανόνες του Ιράν. «Η ανοχή και ο σεβασμός στα έθιμα των χωρών που εξυπηρετούμε είναι μέρος των αξιών της εταιρείας» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πηγή: Telegraph

f

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…