Newsroom

Newsroom

Αρνούνται ανάμιξή τους οι τσετσένοι αυτονομιστές

Οι αντάρτες του ρωσικού Βόρειου Καυκάσου αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμιξή τους στη βομβιστική επίθεση της Βοστόνης, για την οποία ως…

Οι αντάρτες του ρωσικού Βόρειου Καυκάσου αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμιξή τους στη βομβιστική επίθεση της Βοστόνης, για την οποία ως κύριοι ύποπτοι φέρονται δύο αδέλφια από την Τσετσενία. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση των ανταρτών του Νταγκεστάν τονίζει πως δε διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ΗΠΑ, αλλά αγωνίζεται μόνο εναντίον της Ρωσίας.

Στο μεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ σε κλινική της Βοστόνης καθώς φέρει σοβαρά τραύματα στο λαιμό, τη γλώσσα και το πόδι. Εξαιτίας, μάλιστα, των τραυμάτων του στο λαιμό, τα οποία ίσως προκλήθηκαν από την προσπάθειά του να αυτοκτονήσει πριν πέσει στα χέρια των αμερικανικών αρχών, είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρει να ξαναμιλήσει. Την ίδια ώρα, συζητείται έντονα στις ΗΠΑ η επιβολή της θανατικής ποινής στον Τσαρνάεφ παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Σε άλλη εξέλιξη, η οποία ωστόσο προστίθεται στο κλίμα τρόμου που επιχειρείται να δημιουργηθεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, άγνωστος άνοιξε πυρ τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους κατά τη διάρκεια φεστιβάλ για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας στο Ντένβερ. Έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ παραμένουν άγνωστα και τα κίνητρα του δράστη.