Newsroom

Newsroom

Αρνητικά τα δείγματα των δύο Ελλήνων του Diamond Princess

Αγωνία τέλος

ek nosokomeio 1

Αρνητικά ήταν τα δείγματα των εξετάσεων για κορονοϊό των δύο Ελλήνων, που επέβαιναν στο Diamond Princess και επαναπατρίστηκαν σήμερα από την Ιαπωνία. Σημειώνεται ωστόσο ότι θα παραμείνουν σε εθελούσια καραντίνα στο νοσοκομείο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» για δεκατέσσερις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από συντονισμένες ενέργειες της κυβέρνησης, οι δύο Έλληνες πολίτες επαναπατρίστηκαν το Σάββατο από το κρουαζιερόπλοιο.

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη. Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο.

Προσγειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό.

Οι δύο Έλληνες πολίτες δεν είχαν εμφανίσει καμία συμπτωματολογία και είχαν αρνητικό έλεγχο από ιατρικά κλιμάκια στην Ιαπωνία και στην Ιταλία. Μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί τέθηκαν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, πήραν εξιτήριο από το Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», οι δύο Έλληνες πολίτες οι οποίοι είχαν επαναπατριστεί στις 9 Φεβρουαρίου από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Οι δύο συμπολίτες μας είναι απόλυτα υγιείς.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…