ΣΚ

Σπύρος Κρίκος

Αρνητές… νησίδας

Στην αρχή - και με αφορμή την πανδημία - είδαμε ότι υπάρχουν αρνητές του εμβολίου... Επειτα, καθώς ξεκίνησε η ανά δεκαετία καθιερωμένη απογραφή πληθυσμού, μάθαμε ότι κάποιοι γύρω μας είναι αρνητές απογραφής... Πρόσφατα, γνωρίσαμε και τους... αρνητές νησίδας (!)

5442105

Στην αρχή – και με αφορμή την πανδημία – είδαμε ότι υπάρχουν αρνητές του εμβολίου… Επειτα, καθώς ξεκίνησε η ανά δεκαετία καθιερωμένη απογραφή πληθυσμού, μάθαμε ότι κάποιοι γύρω μας είναι αρνητές απογραφής… Πρόσφατα, γνωρίσαμε και τους… αρνητές νησίδας (!) οι οποίοι ζουν ανάμεσα μας, και συγκεκριμένα στον Αγιο Δημήτριο Αττικής: Εδώ, βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, δημοτικές παρατάξεις να προσχωρούν στον ανορθολογισμό και, εντελώς ευκαιριακά, να συγκροτούν ένα ετερόκλητο μέτωπο προκειμένου με τυχοδιωκτικές πρακτικές και συκοφαντικές επιθέσεις να δημιουργήσουν προσκόμματα σε ένα έργο πνοής, τη διαπλάτυνση της κεντρικής οδικής αρτηρίας της πόλης, της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου.

Το έργο κατασκευάζεται σε μια λεωφόρο ιδιαίτερα επιβαρυμένη από πλευράς κυκλοφοριακού φόρτου καθώς εξυπηρετεί και χιλιάδες οδηγούς για υπερτοπικές μετακινήσεις και περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού ομβρίων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης – σε μια εποχή που οι πλημμύρες αποτελούν συχνό φαινόμενο -, τη διαμόρφωση θέσεων παρόδιας στάθμευσης ανά κατεύθυνση για τη διευκόλυνση της εμπορικής δραστηριότητας, την ανακατασκευή πεζοδρομίων με βιοκλιματικά υλικά και δενδροφύτευση αλλά και τη δημιουργία νησίδας – που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε – για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών. Με δεδομένο μάλιστα ότι στην Αγίου Δημητρίου βρίσκονται μεγάλα σχολικά συγκροτήματα (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) με καθημερινή διέλευση εκατοντάδων παιδιών αλλά και συμπολιτών μας με προβλήματα κινητικότητας – όπως ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες – η κατασκευή του εξασφαλίζει την ασφάλεια και την προσβασιμότητα των πολιτών.

Καρπός εξαντλητικών διαβουλεύσεων και τροποποιήσεων της αρχικής μελέτης μέσα από προτάσεις αρμόδιων επιτροπών, οργανώσεων πολιτών, συλλογικών φορέων και παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, η κατασκευή της Αγίου Δημητρίου πέρασε από σαράντα κύματα: Επειτα από πολλά χρόνια, η τελική έκδοση της μελέτης εγκρίθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το 2017 υπογράφηκε η νέα προγραμματική σύμβαση με την τότε περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και το έργο, που επιχορηγείται από την Περιφέρεια, ξεκίνησε πρόσφατα να κατασκευάζεται.

Τρία όμως χρόνια μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, κάποιοι λειτουργούν μικροκομματικά για να εξασφαλίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη στις επόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι δημότες και οι δημότισσες της πόλης τούς γυρνούν την πλάτη. Σε συνεργασία με τη δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου και την κίνηση “Αλλάζουμε την πόλη”, η παράταξη “Μετέχω – Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου”, θα συνεχίσει τον αγώνα για να γίνει ο Αγιος Δημήτριος μια βιώσιμη πόλη, μια όμορφη πόλη που θα εξασφαλίζει ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της.

*Δημοσιογράφος, τ. Γ. Γραμματέας της ΕΣΠΗΤ, μέλος Μετέχω-Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου

Πηγή: efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…