Αρνητές Απογραφής – Δεν έτυχε, πέτυχε!

Η απογραφή είναι ανεπιθύμητη, απογραφή κάνουν στα προϊόντα των supermarkets, θα μας βάλουν μπαρκόουντ!

jose leon BOSDxCU7iCs unsplash

Δρομολογήθηκε απογραφή του πληθυσμού κι αμέσως έσκασε ένα νέο κύμα αρνητών. Η απογραφή είναι ανεπιθύμητη, απογραφή κάνουν στα προϊόντα των supermarkets, θα μας βάλουν μπαρκόουντ! Για πρώτη φορά στα χρονικά, άνθρωποι καλούν σε τέτοιου είδους αποχή επικαλούμενοι ανεκδιήγητες συνωμοσίες. Εξίσου ανεκδιήγητες σαν αυτές των αντιεμβολιαστών. 

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι του παραλόγου προϋπήρχαν, αλλά σε ένα άλλο επίπεδο. Ποτέ δεν είχαν τέτοιο εύρος, όπως τώρα, ασκώντας μάλιστα καταστροφική επιρροή με τη συμπεριφορά τους, σε τόσο σοβαρές συγκυρίες. Που εχθρεύονται ακόμα και το οξυγόνο  του νοσοκομείου που θα σώσει τη ζωή τους. 
Αυτό το τσουνάμι προκαταλήψεων δεν έτυχε. Πέτυχε!

Την τελευταία 6ετία χτυπήθηκε με περιφρόνηση και η απέχθεια ο ορθολογισμός απ΄ όλες τις μεριές, προκειμένου να ξηλωθεί μια και καλή η αριστερή παρένθεση. Ενεργοποιήθηκαν ακραίες προκαταλήψεις, θεωρίες συνωμοσίας, εικόνες που δακρύζουν, αγρύπνιες για ένα ιερό βρασμένο κάστανο, φυλετικές διακρίσεις. Σημαίες με το κιλό, σοβινισμός, αόρατοι εχθροί κι έκτρωση ίσον φόνος. 
Τελειωμό δεν είχε το come back στον σκοταδισμό. 
Πως αλλιώς «οι ιδιοκτήτες της εξουσίας» θα άλλαζαν την πορεία της ιστορίας και θα κουμαντάριζαν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ξανά μία κυβέρνηση που πριν λίγα χρόνια την κυνηγούσε στις παρελάσεις; 

Έτσι φτάσαμε σήμερα να πεθαίνουμε ομαδικά σαν τις μύγες και ο πρωθυπουργός να σχολιάζει τον ανίερο Τσίπρα που «δεν αισθάνεται την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία να ανάψει ένα κεράκι». Διότι αυτόν πρέπει πάντα να δείχνει η προκατάληψη, κατασκευάζοντας τον ως «κοινωνικά ανεπιθύμητο». 
Έλα όμως που οι προκαταλήψεις άρχισαν να παίρνουν φαλάγγι κι άλλα ζητήματα. Κι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα. Διότι σε κάθε κρίση που παραβιάζονται αναγνωρισμένες ανθρώπινες αξίες, υπάρχει αφθονία προκαταλήψεων. Κι εν προκειμένω έχουμε σωρεία τέτοιων παραβιάσεων: της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας.

Η χοντροκοπιά με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μαζί με την υποδαύλιση των προκαταλήψεων, είναι ένα εργαλείο μετα-εκκαθάρισης όσων προσπάθησε κι όσων έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά κυρίως όσων κατέκτησε η κοινωνία κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης. 

Τα δια ταύτα

Ήδη στα social media στήνεται νέο πάρτι με αφορμή τους αρνητές απογραφής
Μην διανοηθεί όμως ο όποιος Πέτσας να χαρίσει νέο δημόσιο χρήμα για καμπάνια Απογραφής. Κυνόμυγες και σκνίπες θα σκεπάσουν το κόμμα του, ακρίδες θα φάνε τα τρόφημά τους, ενώ το σήμα του αντίχριστου θα εμφανιστεί στα εκλογικά κέντρα και οι ψηφοφόροι τους δεν θα τα πλησιάζουν. 

Καλά θα πάει κι αυτό…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…