Αρνείται το υπουργείο Οικονομικών να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες

Επιμένει το υπουργείο Οικονομικών να αρνείται να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτή τη φορά επικαλείται…

katharistries2

Επιμένει το υπουργείο Οικονομικών να αρνείται να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες, παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου. Αυτή τη φορά επικαλείται την αίτηση που κατέθεσε το Υπουργείο για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί στις 10 Ιουνίου και υποστηρίζει πως μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης.

Όπως αναφέρουν:

«Το Ελληνικό Δημόσιο στις 23.5.2014 κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης κατά της υπ’ αριθμ. 1584/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Συγχρόνως, κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ίδιας απόφασης, για την οποία προσδιορίστηκε δικάσιμος στις 10.6.2014. Μέχρι τότε δεν υπάρχει υποχρέωση συμμόρφωσης προς την απόφαση αυτή. Τούτο δεν διαφοροποιείται από το γεγονός της μη χορήγησης προσωρινής διαταγής στο αίτημα αναστολής εκτέλεσης, κάτι, εξ άλλου που δεν προβλέπεται ρητά από τις υπάρχουσες διατάξεις. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί στην υπόθεση του ΕΕΤΗΔΕ. Επιπλέον, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 1715/1951,η άσκηση της αναίρεσης επιφέρει αναστολή της εκτελεστότητας της απόφασης». 

Από την πλευρά τους, οι καθαρίστριες του υπουργείου αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα τους σήμερα το μεσημέρι και καλούν τον κόσμο να δείξει έμπρακτα αλληλεγγύη, ενισχύοντας με την παρουσία του την καθιστική διαμαρτυρία που πραγματοποιούν. 

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

seismos 1

Τουρκία: Σεισμός 4,9 βαθμών στα Δαρδανέλλια- Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Εντείνοντας τις ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο μεγάλο σεισμό…

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Λοβέρδος 1

Και το όνομα αυτού…«Δημοκράτες»-Το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου με μπόλικη δόση κομματικού πατριωτισμού

Στη μάχη των επερχόμενων ευρωεκλογών θα “ριχτεί” και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος και ανακοίνωσε…