Αρνείται την ιατρική ανάνηψη ο Δημήτρης Κουφοντίνας – Διέκοψε την αντιβίωση

Δραματικές ώρες στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας για τον κρατούμενο απεργό πείνας, η ζωή του οποίου κρέμεται, πλέον, από μια κλωστή.

NewsRoom 26/02/2021 | 22:06

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το eksegersi.gr ο Δημήτρης Κουφοντίνας αφαίρεσε τον ορό αντιβίωσης, την μοναδική πηγή ενυδάτωσης που είχε. Φέρεται, ακόμη, να δήλωσε στους οικείους του ότι σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεών του δεν επιθυμεί ανάνηψη. 

Σήμερα, επιτράπηκε στην οικογένεια του Δ. Κουφοντίνα να πραγματοποιήσει επισκεπτήριο στο νοσοκομείο, καθώς μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατόν λόγω πανδημίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στην οικογένεια από τους γιατρούς της ΜΕΘ, στην κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται ο απεργός πείνας (πλέον και δίψας), έχοντας παρολαυτά ακόμη επικοινωνία με το περιβάλλον, η κατάρρευση θα είναι απότομη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή του.

Οι ραγδαίες εξελίξεις έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας κωφεύει στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις πολιτών, δικηγόρων, κομμάτων, οργανώσεων εντός και εκτός Ελλάδας, αρνούμενη να ικανοποιήσει το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.