Αρνείται και ο Σαλμάς να καταθέσει στην Προανακριτική

Ούτε ο Μάριος Σαλμάς δεν σκοπεύει να παραστεί στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis, ακολουθώντας την τακτική που χάραξαν όλα τα λοιπά εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, πλην του Ευάγγελου Βενιζέλου που έχει καταθέσει ήδη.

5a8db3f01dc52434728b4568

του Άγγελου Προβολισιάνου

Με επιστολή που απέστειλε στο προεδρείο της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το Novartis – Gate, ο πρώην αν. υπουργός Υγείας δηλώνει ρητά πως αρνείται να δώσει το «παρών» στην προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης κατάθεσή του. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους αναφερόμενους στην πολύκροτη δικογραφία, που προτίμησαν να απέχουν αλλά παράλληλα να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως είναι αθώοι, ο κ. Σαλμάς επέλεξε να μη δημοσιεύσει την επιστολή του στην Επιτροπή. Απορίας άξιο όμως το γιατί ο κ. Σαλμάς άργησε τόσο πολύ να συστοιχιστεί με τους λοιπούς «γαλάζιους» εμπλεκόμενους, όπως επίσης ερωτηματικά εγείρονται και για το τι τελικά τον έπεισε να ακολουθήσει την… πεπατημένη της αποχής.  

Από εκεί και πέρα, η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει κανονικά το πρωί της Τρίτης, παρά τη σύσσωμη αποχώρηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και την άρνηση των εμπλεκόμενων να παραστούν. Επί τάπητος θα τεθεί ο προγραμματισμός, με το πιο ασφαλές σενάριο να είναι το αίτημα προς την Ολομέλεια για παράταση των εργασιών της Επιτροπής, αφού ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η διορία ενός μηνός που είχε λάβει, με σκοπό να συνταχθεί το πόρισμα για την επαναπροώθηση του φακέλου στη Δικαιοσύνη. 

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…