Newsroom

Newsroom

Αρνείται η Ν.Δ. τη διάσωση του ΔΟΛ;

Σε θέμα τεραστίων διαστάσεων επιχειρεί να μετατρέψει η Ν.Δ. την προχθεσινή συνάντηση του προέδρου της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλου με τον πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη.

585a9eb61dc524624f8b4cf3

Της Αγγέλας Νταρζάνου

Με την ανακοίνωσή της ζητάει τα ρέστα για τη συνάντηση ξεχνώντας τις δικές της ευθύνες όταν πριν από μόλις δύο χρόνια οι τράπεζες ενέκριναν νέο δάνειο για τον ΔΟΛ, ενώ πέφτει από γκάφα σε γκάφα. Την ίδια ώρα οι τράπεζες βρίσκονται ένα βήμα πριν προχωρήσουν σε καταγγελία του δανείου του ΔΟΛ, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Η πρώτη γκάφα της Ν.Δ. στην «υπόθεση Μουλόπουλου – ΔΟΛ» είναι ότι -για μια ακόμη φορά- πήρε «γραμμή» από το «Πρώτο Θέμα» αναπαράγοντας την ανακρίβεια περί συνάντησης τριών: Ψυχάρη, Μουλόπουλου και Μπόμπολα. Μέγα ψεύδος, καθώς ήδη πολλές ώρες πριν η Ν.Δ. εκδώσει την ανακοίνωσή της, ήταν γνωστό ότι η συνάντηση έγινε μεταξύ Ψυχάρη και Μουλόπουλου κατόπιν πρωτοβουλίας του Στ. Ψυχάρη.

Ο ίδιος ο Β. Μουλόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ χθες, επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι δεν συμμετείχε σε τέτοια συνάντηση, όμως, εάν του είχε ζητηθεί, θα ήταν ευχαρίστως παρών. Διαβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να αναλάβει θέση στελέχους στον ΔΟΛ και δεν του ζητήθηκε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι είναι καλό να σωθούν οι 400-500 θέσεις εργασίας, «όμως χρειάζεται κάποιος να βάλει το χέρι στην τσέπη».

Η δεύτερη γκάφα της Ν.Δ. είναι ότι ζητάει ευθύνες από τον Βασίλη Μουλόπουλο γιατί, λέει, επισκέφθηκε τον Στ. Ψυχάρη ως πρόεδρος του Δ.Σ. της «Αυγής». Από πότε άραγε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «Αυγής» οφείλει να παίρνει την άδεια της Ν.Δ. για να επισκεφθεί έναν εκδότη για τον οποίο εργάστηκε επί 35 χρόνια στο παρελθόν; Ή να δίνει λογαριασμό στη Ν.Δ. για το ποιον θα επισκέπτεται; Ήδη τον Στ. Ψυχάρη έχουν επισκεφθεί στο γραφείο του, μόνο τον τελευταίο μήνα, ο Φ. Μπόμπολας και ο Γ. Αλαφούζος, απ’ όσα τουλάχιστον έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα.

Ζητάει επίσης να μάθει η Ν.Δ. εάν συζητήθηκε το θέμα του ΔΟΛ από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει τη θέση της (η οποία δημοσιεύθηκε και χθες στην “Αυγή”): Η όποια λύση τελικώς προκριθεί θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη δύο στοιχεία: α) την προστασία των θέσεων εργασίας και β) την ανάγκη χρηματοδότησης της εταιρείας από επενδυτή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Β. Μουλόπουλου χθες, καθώς θύμισε τη θητεία του ως προέδρου της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών) στο παρελθόν και σημείωσε τις προσπάθειες για να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας. Από την άλλη πλευρά, αμφισβήτησε το κατά πόσον θα είχε τη δυνατότητα να πάρει πρωτοβουλία η κυβέρνηση, ιδίως παρεμβαίνοντας στις τράπεζες. Για τον εαυτό του συμπλήρωσε ότι δεν είναι στέλεχος της κυβέρνησης ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: avgi.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό