Αρνείται η Λευκωσία το άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας

Καμία διάθεση συναίνεσης στο άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας δεν έχει η Λευκωσία. Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, επανέλαβε και πάλι τις αντιρρήσεις του, αφού οι Τούρκοι δεν έχουν εκπληρώσει καμιά τους υποχρέωση.

56e7f5e91dc52473688b4753

«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει σκοπό να συναινέσει στο άνοιγμα κανενός κεφαλαίου, αν η Τουρκία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όπως περιγράφονται στο διαπραγματευτικό πλαίσιο» σημείωσε.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι είναι απαράδεκτο να μεταφέρεται το βάρος της ευθύνης για την προσφυγική κρίση στην Κύπρο.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν για τα ευρωτουρκικά, αφού η Άγκυρα ζητεί ανταλλάγματα, προκειμένου να συνεργαστεί για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, με κυριότερο το άνοιγμα πέντε ενταξιακών κεφαλαίων, τα οποία έχει μπλοκάρει η Κύπρος.

Η επίσκεψη του κ. Τουσκ στην κυπριακή πρωτεύουσα πραγματοποιείται δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία θα ληθούν οι τελικές αποφάσεις για το σχέδιο δράσης Ε.Ε. – Τουρκίας. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…