Το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «αδειάζει» τον Μητσοτάκη και το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ζώα συντροφιάς

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λιβανός, ως αρμόδιος υπουργός, με δικό του νομοσχέδιο «αδειάζει» τον Μητσοτάκη ως προς το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ζώα συντροφιάς και αποκαθιστά την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.

Mitsotakis adespota

«Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων ήθελα να βρεθώ μαζί σας και να σας ευχαριστήσω για τη σπουδαία δουλειά που κάνετε», λέει ο ΜητσοτάκηςΚαι συνεχίζει: «Και να συζητήσουμε βέβαια και για το καινούργιο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων δέκα ημερών. Θα αναμένουμεμε πολύ ενδιαφέρον τα σχόλιά σας και πιστεύω ότι μπορεί να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου. Θα αναμένωμε πολύ ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις σας γιατί είστε στην πρώτη γραμμή. Εχετε σίγουρα πολλά να προσφέρετε, αν και είχαμε κάνει εκτεταμένη συζήτηση όπως ξέρετε με όλους τους ενδιαφερόμενους».

Παρεμβαίνει μια γυναίκα (όπως μάθαμε είναι αυτή που κάνει το κουμάντο στο παράνομο καταφύγιο της Ηλιούπολης και στη Ζωοφιλική Ενωση Ηλιούπολης) και λέει: «Είναι πολύ σημαντικό να μην υποχωρήσετε στις στειρώσεις». Παίρνει την πάσα ο Μητσοτάκης και απαντά: «Κοιτάξτε, είναισωστό το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι διατυπωμένο».

«Οσο το είδαμε και εμείς θεωρούμε ότι είναι πολύ σωστό», υπερθεματίζει η κουμανταδόρος, για να κλείσει τη συζήτηση ο Μητσοτάκης με ύφος ελέω θεού μονάρχη που άκουσε τις γνώμες των συμβούλων του και λέει τον τελικό λόγο: «Και δεν θα αλλάξει»!

Εναλλάσσοντας το πρώτο πληθυντικό με το πρώτο ενικό, ο Μητσοτάκης διαβεβαιώνει αυτούς που λειτουργούν εδώ και χρόνια το παράνομο καταφύγιο της Ηλιούπολης, ότι αυτοί θα έχουν τον πρώτο λόγο, γιατί αυτοί… βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και έχουν να προσφέρουν πολλά! Ο τελικός του λόγος, ότι δε θα αλλάξει το νομοσχέδιο-έκτρωμα, είναι η προσωπική του δέσμευση, καθώς προφανώς έχει υπόψη του το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ, το οποίο θέλει να πεταχτεί στα σκουπίδια. Στέλνει στον Λιβανό και στους υπηρεσιακούς παράγοντες ένα απειλητικό και συνάμα αποκαρδιωτικό μήνυμα: κάντε πίσω και βουλώστε το, εγώ αποφασίζω! Προφανώς, δεν περίμενε ότι το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ θα δημοσιοποιηθεί προτού αρχίσει η Διαβούλευση.

Με αυτή την προκλητική δημόσια παρέμβαση, ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει απόλυτα την άποψη που διατυπώσαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, ότι με αυτό το νομοσχέδιο νομιμοποιεί όλη τη δράση των κατ’ επάγγελμα ζωόφιλων και τους αφήνει ελεύθερο το πεδίο να τη συνεχίσουν με πάθος και χωρίς φόβο.

Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ, γιατί αποκαθιστά τη νομιμότητα που την ξεσκίζει ο Μητσοτάκης. Ας τολμήσει λοιπόν να στείλει στη διαβούλευση το νομοσχέδιο-έκτρωμα, με συμμάχους μόνο τους κατ’ επάγγελμα ζωόφιλους.

ΥΓ1. Ο δήμαρχος Αθήνας Μπακογιάννης βαδίζει στα χνάρια του πρωθυπουργού θείου του. Ενώ μπορούσε να ετοιμάσει φάκελο για την άδεια ίδρυσης καταφυγίου ζώων συντροφιάς στο δήμο Αθήνας και να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος II» για να πάρει κρατική χρηματοδότηση, έφτιαξε ένα παράνομο καταφύγιο ζώων συντροφιάς στο Βοτανικό, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που ο εργολάβος Βωβός είχε αποπειραθεί να κατασκευάσει το γήπεδο του Παναθηναϊκού και το φαραωνικό Mall. Σαν μικρός αυτοκράτορας κι αυτός, «γράφει τους πάντες» και κάνει τα δικά του. Και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κωφεύει σαν αν μην συμβαίνει τίποτα.

ΥΓ2. Εκπληξη αποτέλεσε η συμφωνία με το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ του προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Θ. Αλεξανδρούπουλου, ο οποίος με τις παράνομες εγκυκλίους υπονόμευε την εφαρμογή του νόμου 4039/2012 δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στους συναδέλφους του κτηνίατρους της περιφέρειας, που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και δέχονται τις παράνομες επιθέσεις των κατ’ επάγγελμα ζωόφιλων.

Η παράνομη δράση του δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το ζήτημα. Στο πόστο αυτό παραμένει από τον Γενάρη του 2013 και είναι ο μακροβιότερος γενικός διευθυντής. Για τη δράση του τον έχουν ανταμείψει όλες οι κυβερνήσεις, μηδέ εξαιρουμένης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η εξήγηση που δίνουμε γι’ αυτή τη στροφή του Αλεξανδρόπουλου είναι ότι δεν τόλμησε να εναντιωθεί στην κοινοτική νομοθεσία και στη γνωμάτευση του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είναι «μάστιγα» για το ΥΠΑΑΤ.

ΥΓ3. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα ζώα συντροφιάς υπουργός δεν τίμησε την παγκόσμια ημέρα με Δελτίου Τύπου και κάποια εμφάνιση σε ένα δημόσιο νόμιμο φορέα για τα ζώα συντροφιάς. Στους διαδρόμους του υπουργείου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι δεν του το επέτρεψε ο Μητσοτάκης. Η πληροφορία πρέπει να έχει βάση, γιατί ο Λιβανός τον εξόργισε με το νομοσχέδιό του, καθώς του χαλάει τα σχέδια.

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Μητσοτάκη εδώ: eksegersi.gr/agrotika

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.