Αρμενία: Ένταση στα σύνορα με Αζερμπαϊτζάν και επίσκεψη Νάνσι Πελόζι

Η επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ερεβάν έρχεται λίγες μέρες μετά τις αιματηρές συνοριακές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

PELOZI

Είναι ο υψηλότερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που ταξίδεψε στην Αρμενία από την ανεξαρτησία της από τη Σοβιετική Ένωση το 1991.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι η επίσκεψη της Πελόζι θα περιλαμβάνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Την Παρασκευή, η Πελόζι είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι το ταξίδι «αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της αξίας κάθε ανθρώπου».

Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Άλεν Σιμονιάν είπε στους δημοσιογράφους ότι η τριήμερη επίσκεψη της Πελόζι, που ξεκίνησε χθες, Σάββατο, «θα παίξει μεγάλο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειάς μας».

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις πρόσφατες μάχες ανάμεσα στα στρατεύματα των δύο χωρών, για τις οποίες οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν την Τρίτη και τερματίσθηκαν με διεθνή μεσολάβηση τη νύκτα της Πέμπτης.

Ευαγγελισμός: Πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς επειδή αντέδρασαν σε αντιδεοντολογικές απαιτήσεις της διοίκησης

Ευαγγελισμός

Ευαγγελισμός: Πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς επειδή αντέδρασαν σε αντιδεοντολογικές απαιτήσεις της διοίκησης

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων η δίωξη των δύο γιατρών από τη διοίκηση του νοσοκομείου «ασκήθηκε…