Αρκάς: Τα «άκουσε» ξανά – Η λάθος λέξη στο σκίτσο για τους φόνους γυναικών

Ο Αρκάς πήρε θέση για τις γυναικοκτονίες αλλά κάτι του ξέφυγε...

Αρκάς

Ο Αρκάς συνηθίζει να σχολιάζει τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας με τα τα σκίτσα του και αυτή τη φορά  πήρε θέση για την πρώτη γυναικοκτονία του 2024 .

Η νέα γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη με θύμα την έγκυο 41χρονη έχει συγκλονίζει όλη τη χώρα μεγαλώνοντας την τραγική λίστα των γυναικών που έχουν χάσει τη ζωή του από χέρι άνδρα.

Ο Αρκάς ανέβασε στο Facebook το σκίτσο του για την νέα γυναικοκτονία, ωστόσο μια λάθος λέξη πυροδότησε ενστάσεις και κριτική.

Στο επίμαχο σκίτσο ο Αρκάς έχει σκιτσάρει έναν άντρα να χτυπάει μία γυναίκα και σχολιάζει: «Πόσο λίγο ανδρισμό έχει μία κοινωνία για να ανέχεται τόσους φόνους γυναικών!».

Όπως γίνεται αντιληπτό η λέξη «ανδρισμός» ήταν αυτή που που προκάλεσε αντιδράσεις.  Καθώς δεν γίνεται την στιγμή που «χτυπάς» την πατριαρχία και τον σεξισμό, την ίδια στιγμή να μετράς την ποιότητα μιας κοινωνίας με κλίμακα… ανδρισμού. Είναι αντίστοιχο της προβληματικής που ενέχει η διαδεδομένη φράση… «ένας κανονικός άνδρας δεν τα κάνει αυτά».

Οι χρήστες των σόσιαλ μίντια επιπλέον απορούν γιατί σε ένα σκίτσο που παίρνει θέση για τις γυναικοκτονίες, δεν γίνεται χρήση του όρου γυναικοκτονία.

Αρκάς – Το σκίτσο για τους φόνους γυναικών