Αρκαλοχώρι: Σε αδιέξοδο οι μαθητές της Γ’ Λυκείου – «Όχι» στην τηλεκπαίδευση (Video)

Σε απoxή από τα μαθήματα τους προχώρησαν χθες Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, οι μαθητές του 3ου Λυκείου Αρκαλοχωρίου, ζητώντας ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

αρκαλοχωρι σχολειο

Σε απoxή από τα μαθήματα τους προχώρησαν χθες Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, οι μαθητές του 3ου Λυκείου Αρκαλοχωρίου, ζητώντας ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Σύμφωνα με τους μαθητές του 3ου Λυκείου Αρκαλοχωρίου, κάποιοι από τους συμμαθητές τους μένουν σε σκηνές, κάποιοι φιλοξενούνται σε άλλα σπίτια, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν καν ίντερνετ.

Σε απόχη από τα μαθήματα τους προχώρησαν χτες Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, οι μαθητές του 3ου Λυκείου Αρκαλοχωρίου, ζητώντας ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Όπως αναφέρουν, κάποιοι από τους συμμαθητές τους μένουν σε σκηνές, κάποιοι φιλοξενούνται σε άλλα σπίτια, ενώ κάποιοι άλλοι δεν έχουν καν ίντερνετ.

Οι μαθητές, έχοντας στο πλευρό και τους καθηγητές τους, τονίζουν, απευθυνόμενοι και προς την υπουργό Παιδείας, ότι «η τηλεκπαίδευση δεν αποτελεί πανάκεια για όλα τα προβλήματα». Όπως αναφέρουν τα παιδιά, δε γίνεται οι μισοί μαθητές να παρακολουθούν διαδικτυακά, την ώρα που οι άλλοι μισοί δεν έχουν ίντερνετ για να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Υπενθυμίζεται πως σε αναστολή λειτουργίας παραμένουν τα εξής σχολεία:

– Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων: Το Νηπιαγωγείο και το Γυμνάσιο Τεφελίου (σε αναστολή από Δευτέρα έως Τετάρτη).

– Ηράκλειο: 4ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου (Δευτέρα έως Τετάρτη) και 69ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου (μόνο τη Δευτέρα).

– Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, Γυμνάσιο Καστελίου, Γενικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου, 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αρκαλοχωρίου και Γενικό Λύκειο Καστελίου.

Τα παραπάνω σχολεία του Δ. Μινώα Πεδιάδος θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.

– Δήμος Φαιστού: Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο Καμαρών, ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου και Δομή ΚΔΑΠ Τυμπακίου. Τα παραπάνω σχολεία του Δ. Φαιστού θα παραμείνουν σε αναστολή λειτουργίας από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη.

– Δήμος Χερσονήσου: Νηπιαγωγείο Γουβών (εκτός λειτουργίας τη Δευτέρα και την Τρίτη).

Στο μεταξύ, όπως έγινε χθες γνωστό, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου αποφάσισε να παραχωρήσει έξι αίθουσες για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και του 31ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου.

«Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας, που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των σχολείων και του ΚΕΚ», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Εξάλλου, με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανόλης Αλιφιεράκης, ανέφερε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που υπέστησαν ζημιές. Σύμφωνα με τον κ. Αλιφιεράκη, «ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί αγγίζουν τις 250. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι η αδυναμία λειτουργίας τους εξαιτίας του ότι τα κτίσματα που τις φιλοξενούσαν είτε έχουν καταρρεύσει είτε έχουν καταστεί επικίνδυνα».

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ζητά να εφαρμοστούν μια σειρά από μέτρα, όπως επιδότηση κόστους μισθωμάτων, αναστολή δηλωτικών υποχρεώσεων, αλλά και απαλλαγή από την καταβολή τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων.

Χθες, εξάλλου, με κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να δοθεί άμεσα λύση για τη στέγαση μαθητών σχολικών μονάδων, των οποίων οι εγκαταστάσεις υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό.

Πηγή: Νέα Κρήτη

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…