Newsroom

Newsroom

«Άριστος» της ΝΔ μηνύει συνδικαλιστές επειδή τον έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη για νοθεία

Ο πρώην συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και σημερινός βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης,  ο οποίος είχε επιχειρήσει να νοθεύσει τις εκλογές στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τον Δεκέμβριο του 2016, κατέθεσε μήνυση εναντίον δύο εκλεγμένων συνδικαλιστών προκαλώντας οξείες αντιδράσεις.

981d78a1f4a18d72d4bbfbdb72241be0 XL

Η αφρόκρεμα που έχει στους κόλπους της η ΝΔ δεν κρύβεται και κάθε μέρα έχει να μας προσφέρει κι ένα νέο υπόδειγμα ήθους και προσωπικών επιτευγμάτων για να προκαλέσει δέος σε όλους εμάς τους κοινούς θνητούς. Αυτή τη φορά πρόκειται για το βουλευτή Β. Σπανάκη, πρώην συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον δύο εκλεγμένων συνδικαλιστών της ΔΑΣ. Ο λόγος; Πως το Δεκέμβρη του 2016 τον έπιασαν στα πράσα σε  απόπειρα νοθείας στη διάρκεια του 36ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, ο τότε γαλάζιος συνδικαλιστής “είχε δανείσει” την κάρτα αντιπροσώπου και το διαβατήριό του σε ομογάλακτό του συνδικαλιστή άλλου κλάδου προκειμένου ο τελευταίος να ψηφίσει. Το συμβάν διαπιστώθηκε και καταδικάστηκε ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ο Σπανάκης ωστόσο πέρασε στην αντεπίθεση, μηνύοντας όχι μόνο τους εκλεγμένους της ΔΑΣ και την παρούσα δικαστική αντιπρόσωπο, αλλά ακόμα και τον αστυνομικό(!) που κατέφτασε στο χώρο μετά την καταγγελία της νοθείας.

Ο ίδιος φυσικά όχι μόνο δεν έχει δικαστεί για την πράξη του, αλλά κρύβεται πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα προσβλέποντας σε παραγραφή του αδικήματος. 

Η ΑΔΕΔΥ και ΟΣΥΑΠΕ, σε κοινή τους ανακοίνωση καταδικάζουν για μια ακόμη φορά την απόπειρα νοθείας των εκλογών της ΑΔΕΔΥ το 2016 από το βουλευτή σήμερα της ΝΔ, Βασίλη Σπανάκη (ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν, κρύβεται για να μη δικαστεί) και καταγγέλλουν ότι ο Βασίλης Σπανάκης κατέθεσε μήνυση εναντίον δύο μελών της ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και της ΟΣΥΑΠΕ:

Ο Βασίλειος Σπανάκης, βουλευτής πλέον της ΝΔ, συνεχίζει να ζητάει «τα ρέστα» από εκείνους που αποκάλυψαν την απόπειρα νοθείας που επιχειρήθηκε  με άθλιο τρόπο, στις 2/12/2016 κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Την ίδια ώρα που ίδιος «κρύβεται» για να μην δικαστεί, ζητώντας μετά από 2 αναβολές να αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή για να αποφασιστεί εάν θα αρθεί ή όχι η βουλευτική του ασυλία, αν δηλαδή θα δικαστεί ως κοινός θνητός ή αν θα φροντίσει το κόμμα του να παραγραφεί το αδίκημα, για το οποίο με αυτεπάγγελτη διαδικασία κατηγορείται, η δικαιοσύνη προχωρά τη μηνυτήρια αναφορά του κατά των συναδέλφων Βέτας Πανουτσάκου, μέλους της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Αντώνη Πατίδη, μέλους του Γ.Σ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της δικαστικής αντιπροσώπου που προήδρευε στην εφορευτική επιτροπή και του αστυνομικού, που πήγε στο χώρο του συμβάντος, με το επιχείρημα ότι τον «ενέπλεξαν σε ανύπαρκτο σχέδιο νοθείας»!!!

 

Υπενθυμίζουμε ότι η απόπειρα νοθείας που επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αφορούσε τη χρήση κάρτας αντιπροσώπου και διαβατηρίου του Βασίλειου Σπανάκη (αντιπροσώπου της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία των Εφοριακών/ΠΟΕ-ΔΟΥ) από άλλον εκλεγμένο αντιπρόσωπο (από την Ομοσπονδία των Τελωνειακών με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ), προκειμένου να ψηφίσει, γεγονότα που καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά τόσο τη συγκεκριμένη απόπειρα νοθείας, όσο και την όλη εξέλιξη και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από τον βουλευτή της Ν.Δ., Βασίλειο Σπανάκη, συνδικαλιστή μέχρι πρότινος της ΔΑΚΕ από την ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Όλα αυτά δείχνουν τι συνδικαλιστικό κίνημα οραματίζεται και προωθεί η ΝΔ, ποιοι είναι οι «άξιοι» και οι εκφραστές της νομιμότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη για τις επιλογές που προωθεί, για τις ενέργειες των βουλευτών του, για το συγχωροχάρτι που έδωσε στον Β. Σπανάκη, που όχι μόνο τον επανάφερε λίγους μήνες μετά το συμβάν στα καθήκοντα του γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ, αλλά και τον προώθησε στη βουλευτική εκλογή.
Εκφράζουμε την στήριξή μας στους συναδέλφους, οι οποίοι έκαναν το αυτονόητο και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία, με το να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.”

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…