“Άριστοι” της νεολαίας της Μέρκελ το έριξαν έξω με ναζιστικό εμβατήριο

Έτσι "τίμησαν" την επέτειο της Νύχτας των Κρυστάλλων

westerwaldlied

Με ένα ναζιστικό εμβατήριο “τίμησαν” την επέτειο του αντιεβραϊκού πογκρόμ της “Νύχτας των Κρυστάλλων” μέλη της νεολαίας των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, στις 9 Νοεμβρίου.

Τους 15 περίπου νεαρούς βιντεοσκόπησε η εβραϊκής καταγωγής καλλιτέχνις Λίντα Αλβιτσούρι Σόμερφελντ σε ένα μπαρ του Βερολίνου, λίγες ώρες αφού η ίδια είχε αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της “Νύχτας των Κρυστάλλων”. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Tagesspiegel.

Πρόκειται για το ναζιστικό εμβατήριο Westerwaldlied, το οποίο γράφτηκε το 1932 και ήταν το εμβατήριο που τραγουδούσαν οι Γερμανοί στρατιώτες κατά τις εισβολές τους στη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο. Παρά το “βεβαρημένο” παρελθόν του, το τραγούδι αφαιρέθηκε από την επίσημη λίστα των εμβατηρίων του γερμανικού στρατού μόλις το 2017.

Μετά την μετάδοση του βίντεο, η τοπική οργάνωση νεολαίας του CDU εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μάλλον κάνει χειρότερα τα πράγματα, αφού ζητά συγγνώμη για την ενόχληση που τυχόν προκάλεσαν τα μέλη της στο μπαρ, κάνοντας όμως λόγο για “ψηφιακό κυνήγι μαγισσών” και υποστηρίζοντας πως το Westerwaldlied “είναι ένα καθιερωμένο και δημοφιλές παραδοσιακό και περιπατητικό τραγούδι μεταξύ των μελών μας εδώ και δεκαετίες”.

“Λυπούμαστε που δεν είναι εφικτό σε μία πόλη όπου το να καπνίζεις μαριχουάνα γίνεται ανεκτό ξανά και ξανά να τραγουδήσεις ένα παραδοσιακό και περιπατητικό γερμανικό τραγούδι του οποίου οι στίχοι δε συνοδεύονται από καμία πολιτική αναφορά”, υποστηρίζει ακόμα η τοπική οργάνωση, αποφεύγοντας να σχολιάσει τη συγκυρία, το ότι δηλαδή τα μέλη της επέλεξαν τη συγκεκριμένη μέρα για να τραγουδήσουν το συγκεκριμένο τραγούδι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγες ώρες πριν το περιστατικό, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε ομιλία της είχε αναφερθεί στη “Νύχτα των Κρυστάλλων”, καταδικάζοντας τον αντισημιτισμό – αλλά μάλλον οι νεαροί υποστηρικτές του κόμματός της δεν την άκουσαν…

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…