Newsroom

Newsroom

Αριστεία και στη… φορολοταρία: Τι αλλάζει στα ποσά και στα έπαθλα

Τέλος τα 1000 ευρώ κάθε μήνα σε 1000 τυχερούς

seniors ga319c918b 1920

Λιγότεροι τυχεροί, αλλά πιο «πλούσιοι». Αυτή είναι η ανανέωση που φέρνει στη φορολοταρία η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας ακόμα και στο πεδίο της λοταρίας λίγο αριστεία και λίγο ταξικότητα.

Μέχρι σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κέρδιζαν από 1.000 ευρώ, κάτι που όμως θα αποτελέσει παρελθόν από τον επόμενο μήνα. Με τις νέες αλλαγές το έπαθλα θα φτάνουν μέχρι και τις 100.000 ευρώ κατά το «οι πλούσιοι, πλουσιότεροι». 

Η ΑΑΔΕ θα διενεργεί από τον Φεβρουάριο νέα φορολοταρία, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕK, με τους τυχερούς να λαμβάνουν από 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ.

Έτσι από τον επόμενο μήνα ,σε κάθε μηνιαία κλήρωση θα «μοιράζονται» τα εξής ποσά:

1 τυχερός θα κερδίζει χρηματικό έπαθλο πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ

5 τυχεροί θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ

50 τυχεροί θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ

και 500 που θα κερδίζουν χρηματικό έπαθλο χιλίων (1.000) ευρώ.

Το τελευταίο δεκαήμερο κάθε χρονιάς θα κληρώνονται και θα πληρώνονται:

– 12 τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν 100.000 ευρώ έκαστος και

– τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν 1.000 ευρώ, των οποίων το πλήθος προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του εκάστοτε τρέχοντος έτους.

Κάθε μήνα κάθε ευρώ δαπάνης που γίνεται με πλαστικό χρήμα ( κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής) δίνουν ένα λαχνό στον φορολογούμενο με ανώτατο μηνιαίο όριο δαπανών 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος (το 1/12 του ετήσιου), οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

Επίσης να σημειωθεί ότι φορολογούμενοι με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της τελευταίας υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος , μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, κερδίζουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο παίρνουν έναν λαχνό ανά ευρώ χωρίς προσαύξηση, ενώ οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Για τη συμμετοχή σε κάθε ετήσια κλήρωση, λαμβάνονται υπόψη οι λαχνοί που συγκεντρώθηκαν για κάθε πολίτη, στις διενεργηθείσες στο ίδιο έτος μηνιαίες κληρώσεις.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…