Άρης Σερβετάλης: «Αισθάνομαι ότι ο Άγιος Νεκτάριος είναι φίλος» (video)

Στο Άγιο Όρος βρέθηκε ο Άρης Σερβετάλης λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την παράσταση «Ρινόκερος» και μίλησε μεταξύ άλλων για τον ρόλο του ως Άγιος Νεκτάριος στην ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού».

NewsRoom 06/12/2021 | 15:12

Ο Άρης Σερβετάλης παρακολούθησε την Παρασκευή την Αγρυπνία που τελέστηκε στην Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους για την γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου με το παλαιό ημερολόγιο.

Για τη συμμετοχή του στην ταινία Ο Άνθρωπος του Θεού είπε: "Εγώ ουσιαστικά αιφνιδιάστηκα από αυτή την πρόσκληση, να υποδυθώ στο έργο τον βίο του Αγίου Νεκταρίου. Με τις ευχές του γέροντα και τις δικές σας, υπήρξε μία οικειότητα με τον Άγιο και μου φανέρωσε πόσο αγάπη υπάρχει, όταν έρχεται και σε επισκέπτεται ανάλογα με τα δεδομένα σου. Δηλαδή, εγώ αισθάνθηκα ότι μέσα από την υποκριτική, μέσα από αυτό που έχω επιλέξει να κάνω μέχρι τώρα, ήρθε ξαφνικά ο ρόλος για έναν Άγιο που δεν γνώριζα.

Μέσα από αυτή την ταινία με προσκάλεσε σε αυτό το θυσιαστικό πνεύμα που διακατέχει τον Άγιο. Μέσω της προσευχής μου έδειξε ένα μυστικό δρόμο για να αγωνιστώ να βρω κι εγώ την σύνδεσή μου με τον Θεό. Ήταν μια αιφνίδια ευλογία και από 'δω και πέρα αισθάνομαι ότι ο Άγιος είναι φίλος".