Newsroom

Newsroom

Αρχίζει η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία Τσίπρα (live)

Η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ,  των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών…

syriza ke hd epic logo 0

Η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ,  των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει σήμερα τις εργασίες της, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο.  Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο  Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ» και το έναυσμα των εργασιών θα αποτελέσει η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο επαναπροσδιορισμός των στόχων και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στα δεδομένα που δημιούργησε η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αλλά και η ανασυγκρότηση του ίδιου του κόμματος, αποτελούν το ζητούμενο για τον κ. Τσίπρα από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος, που διεξάγεται σήμερα και αύριο. 

Η ηγετική ομάδα ευελπιστεί  ότι οι όποιες ενδεχόμενες αποχωρήσεις και παραιτήσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα, ώστε στη συνέχεια η συνδιάσκεψη να επιδοθεί απερίσπαστη στις εργασίες της. 

Στόχος είναι να υπάρξει ακριβής καταγραφή των δυνάμεων που παραμένουν στο κόμμα ώστε να ξεκινήσει η προσπάθεια ανασύνταξης του και συσπείρωσης της εκλογικής του βάσης. 

Την συσπείρωση αυτή θα επιχειρήσει ο κ. Τσίπρας στη βάση μιας στρατηγικής που θα έχει στο επίκεντρό της τη διαπραγμάτευση για το χρέος και την υλοποίηση της συμφωνίας κατά τρόπο κοινωνικά δίκαιο, με προστασία των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. 

Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Προγράμματος το πρωί της Παρασκευής ότι θα επιμείνει στη διάκριση του ΣΥΡΙΖΑ από το παλαιό πολιτικό σύστημα, το οποίο ταυτίζει με τη διαπλοκή, τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ