Αρχίζει μπαράζ κινητοποιήσεων και από τους εκπαιδευτικούς εν όψει απολύσεων

Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 – 20 Μαρτίου και νέα απεργία στις 21 Μαρτίου αποφάσισαν οι πρόεδροι…

Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 19 – 20 Μαρτίου και νέα απεργία στις 21 Μαρτίου αποφάσισαν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ, λέγοντας «όχι» στις απολύσεις εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται τις συγκεκριμένες ημέρες καθώς στις 22 Μαρτίου λήγει η οκτάμηνη περίοδος της διαθεσιμότητας και εκπαιδευτικοί που δεν έχουν τοποθετηθεί σε άλλα πόστα του Δημοσίου αναμένεται να απολυθούν. 
Αύριο Δευτέρα στις 14:00 οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην οποία αναμένονται και εκπαιδευτικοί λειτουργοί από την περιφέρεια.
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση η γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ κήρυξε στάσεις εργασίας 11 π.μ. -2 μ.μ. και 2 μ.μ. -5 μ.μ. και κάλεσε τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν την κάθοδο εκπαιδευτικών στην Αθήνα να προκηρύξουν συμπληρωματικές στάσεις.
Αύριο το απόγευμα θα γίνει και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την ώρα συνάντησης εκπροσώπων της ΟΛΜΕ με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι οι ΕΛΜΕ καλούνται να οργανώσουν αποκλεισμούς σχολείων και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Την Τετάρτη πρώτη ημέρα της απεργίας της ΑΔΕΔΥ οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν στο απεργιακό συλλαλητήριο της Κλαυθμώνος στις 11:00.
Για την Πέμπτη διοργανώνεται πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 13:00.
Στο ίδιο σημείο οι εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν και την Παρασκευή στις 11:00, ενώ στις 15:00 θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Παιδείας όπου θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο για την «επιμόρφωση» των σχολικών συμβούλων – αξιολογητών.
naftemporiki.gr