Newsroom

Newsroom

Αρχίζει η προεκλογική περίοδος

Εντός των επόμενων ημερών, και για την ακρίβεια μόλις δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για τον Ενιαίο Φορέα…

ekloges 4 1

Εντός των επόμενων ημερών, και για την ακρίβεια μόλις δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας, που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία, θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Κι αυτό γιατί στο συγκεκριμένο  νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία ορίζονται τα εξής: «Προεκλογική περίοδος για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου είναι το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή της παρούσης, η προεκλογική περίοδος αρχίζει από τη δημοσίευσή της».

Επομένως, ειδικά για αυτές τις εκλογές, η προεκλογική περίοδος θα είναι λίγο μεγαλύτερη από δύο μήνες και θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες.

Τι σημαίνει, όμως, προεκλογική περίοδος; Σημαίνει ότι εφαρμόζονται οι περιορισμοί στις τηλεοπτικές εμφανίσεις υποψηφίων. Ειδικότερα, προσωπικές συνεντεύξεις ή συμμετοχή σε οργανωμένες συζητήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των δελτίων ειδήσεων) επιτρέπεται από δύο φορές σε κάθε ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας. Αντίθετα, για τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας και για τις ιστοσελίδες, επιτρέπεται μία εμφάνιση.

Αντίθετα, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, έχει προαναγγείλει ότι δε θα ισχύσουν οι γνωστοί περιορισμοί στη δημοσίευση δημοσκοπήσεων, και αυτές θα επιτρέπονται μέχρι και την Παρασκευή πριν την ημέρα των εκλογών.

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…