Σε εξέλιξη το συμβούλιο αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο – Προσφυγικό, ασφαλιστικό, αναθεώρηση Συντάγματος στην ατζέντα

Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο για το συμβούλιο υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

2417357

Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο για το συμβούλιο υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Επισήμως, η ατζέντα περιλαμβάνει το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Σταύρος Θεοδωράκης, με δύο συνεργάτες του, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η Φώφη Γεννηματά.

Λίγα λεπτά πριν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε στο Facebook τώρα μου λένε «Μην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε»
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη:

Αμέσως μετά έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Γιάννης Πλακιωτάκης και ακολούθησαν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Τελευταίος προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, με τον Αλέξη Τσίπρα να χαιρετά τους αρχηγούς κομμάτων πριν πάρει τη θέση του στο τραπέζι της συζήτησης. Λίγα λεπτά αργότερα, μπήκε στην αίθουσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να ξεκινήσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Η σύσκεψη των αρχηγών συγκαλείται έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με στόχο να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το προσφυγικό, εν όψει και της Συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό και την συνταγματική αναθεώρηση.

Οι επαφές

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε χθες με τους αρχηγούς των κομμάτων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο και καταγραφή απόψεων, χωρίς να θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση.

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Γ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του στο συμβούλιο «δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στα τερτίπια και τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα». Σημείωσε επίσης ότι με την κίνησή του να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου πάρα τη νωπή λαϊκή εντολή που έχει, ο Πρωθυπουργός «δηλώνει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να υλοποιήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε προ διμήνου στον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά με επιστολή της χθες προς τον κ. Παυλόπουλο επανέλαβε πως δεν θα δεχτεί καμία συζήτηση για το ασφαλιστικό επειδή αυτό είναι πρωτίστως ζήτημα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής.

Ανέφερε επίσης πως συμφωνεί να συζητηθεί στη σύσκεψη με τις εσωτερικές και διεθνείς του διαστάσεις το προσφυγικό πρόβλημα, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης σημείωνε ότι όλα τα κόμματα έχουν τοποθετηθεί υπέρ της αναθεώρησης του συντάγματος και έχουν διατυπώσει τις προτάσεις τους.

Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, τόνισε ότι το κόμμα του έχει άποψη για το ασφαλιστικό η οποία διαφέρει πολύ από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει την πρότασή του στη Βουλή.Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης, η κυβέρνηση είχε πει τον Σεπτέμβριο ότι θα λύσει το ασφαλιστικό. «Περιμένουμε λοιπόν την κυβερνητική πρόταση», πρόσθεσε. «Θα πάμε να τους ακούσουμε αλλά επί του ασφαλιστικού θα τοποθετηθούμε όταν η κυβέρνηση καταθέσει το νομοθέτημά της», διευκρίνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να δεσμευτεί δημόσια ότι θα υλοποιήσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τα εννέα σημεία του προγράμματος του κόμματός του για να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να στηρίξει την κυβέρνηση.Όπως είπε, αν μέσα σε διάστημα έξι μηνών υλοποιηθεί περίπου το 70% με 75% των προτάσεών του δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να στηρίξει την κυβέρνηση. «Αν όμως περιμένει ο κ. Τσίπρας χωρίς συμφωνία, επειδή κάποια στιγμή του φύγουν κάποιοι, να πάω εγώ να καλύψω τη διαφορά να μην τα περιμένει», ξεκαθάρισε.

Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό δεν υπάρχει καμιά βάση για συνεννόηση. Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ακόμη πως διάλογος μπορεί να γίνει στo πλαίσιο των διαδικασιών της Βουλής.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…