Άρχισε να πυροβολεί ο Μητσοτάκης: "Στασιμότητα" ο Μεϊμαράκης, να εξηγήσει τη διαρχία ο Τζιτζικώστας

Με βολές κατά των ανθυποψηφίων του μπήκε στην άτυπη προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκτενέστατη συνέντευξη που έδωσε το πρώι της Παρασκευής στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Χαρακτήρισε το Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιλογή σταθερότητας "που μπορεί να συνδέεται και με τη στασιμότητα" ενώ κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα να εξηγήσει πώς θα λυθεί το θέμα της μη εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή. 

kyriakos mitsotakis 12

Με βολές κατά των ανθυποψηφίων του μπήκε στην άτυπη προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκτενέστατη συνέντευξη που έδωσε το πρώι της Παρασκευής στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ. Χαρακτήρισε το Βαγγέλη Μεϊμαράκη επιλογή σταθερότητας “που μπορεί να συνδέεται και με τη στασιμότητα” ενώ κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα να εξηγήσει πώς θα λυθεί το θέμα της μη εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή. 

«Ενα πραγμα μπορώ να εγγυηθώ: ότι από τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία, το κόμμα μας θα βγει πολύ πιο ενωμένο και πολύ πιο ισχυρό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης που ανήγγειλε εξορθολογισμό των οικονομικών του κόμματος με μετακόμιση των γραφείων σε μια από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Για τα εσωκομματικά, είπε πως θα προωθήσει αξιολόγηση των πάντων και ορισμένη θητεία για τον αρχηγό του οποίου η θητεία θα ανανεώνεται ή μη από το τακτικό συνέδριο.

Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ΣΚΑΪ χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη «επιλογή στασιμότητας». Νωρίτερα είχε αναφέρει ότι «κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται την ενότητα της ΝΔ, τον σέβομαι, αλλά δεν είναι πιο Νεοδημοκράτης από μένα το ίδιο είμαστε. «Η ΝΔ είναι σε φθίνουσα τροχιά». 

«Ο κ. Μεϊμαράκης σηματοδοτεί τη σταθερότητα, μια σίγουρη επιλογή, επιλογή σταθερότητας που μπορεί να συνδέεται και με τη στασιμότητα… Δεν έχει πραγματική διάθεση να κάνει αλλαγές αν ήθελε να κάνει αλλαγές θα τις είχε κάνει και ως γραμματέας. “Δεν θα μιλήσει αξιόπιστα στους πολίτες που απευθύνθηκαν σε άλλους χώρους” επεσήμανε κι εξήγησε πως πρέπει να κερδηθεί η εμπιστοσύνη με τους πολίτες που στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν τα κόμματα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του κι ερωτώμενος σχετικά με την επιρροή των πρώην προέδρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως για να γίνεις πρόεδρος πρέπει να πιστεύεις πως “είσαι ο πιο κατάλληλος για τη δουλειά” κι όχι να εξαρτάς την υποψηφιότητα από πιέσεις και διεργασίες.

Όσον αφορά τον κ. Τζιτζικώστα, δήλωσε «ακόμη δεν έχω ακούσει τίποτα από θέσεις… Περιμένω να ακούσω. Είναι άξιο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρώ προσωπικά όμως ότι είναι ζήτημα το ασυμβίβαστο, το ασυμβίβαστο θα δημιουργήσει διαρχία.». Πρόσθεσε ακόμη για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας «δεν ξέρω τι θέλει να κάνει περιμένω να ακούσω πώς σκέφτεται τη ΝΔ». 

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε πως δε συμφωνεί σε κάποια ζητήματα και δεν τον εκφράζει η αισθητική του αλλά πως κατά τη συνεργασία τους στην κυβέρνηση, υπήρξε ένας καλός υπουργός. Είπε πως αν ο Άδωνις είναι κοντά στις 50 υπογραφές, αυτές πρέπει να βρεθούν, ωστόσο από τη σύντομη τοποθέτησή του πάντως, φάνηκε πως δεν τον θεωρεί ισχυρό αντίπαλο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…