Άρχισαν τα «όργανα» στη Λέσβο: «Όχι» κι επισήμως στα σχέδια Μηταράκη για νέες δομές στο νησί

Αρνητική απάντηση εισέπραξε η κυβέρνηση για εγκατάσταση προσφύγων ξανά μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας ή σε δύο κλειστά στρατόπεδα του νησιού, από την δημοτική αρχή Μυτιλήνης

moria8

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της τοπικής ιστοσελίδας της Λέσβου stonisi.gr, σπεύδοντας να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Χατζηκομνηνός, πριν από λίγο ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς επικεφαλής στην προσπάθεια απομάκρυνσης της όποιας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο και στη μη δημιουργία οιασδήποτε νέας.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, πέταξε το μπαλάκι στην τοπική αυτοδιοίκηση να προτείνει τις κατάλληλες περιοχές, όμως νωρίτερα είχε διαρρεύσει σε τοπικά μέσα ότι τα κλειστά στρατόπεδα στην περιοχή Κλιτς Λάρσου και Λεμονού είναι τα επικρατέστερα.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Άρης Χατζηκομνηνός χαρακτήρισε λαϊκιστές όσους αντιτίθενται στη δημιουργία νέας κλειστής δομής.

Το μεσημέρι με δήλωση του ο κ. Μουτζούρης δήλωσε με αφορμή την καταστροφή του καταυλισμού στη Μόρια «επιβεβαιωμένος με το χειρότερο τρόπο».

« Η κυβέρνηση, η οποία τους τελευταίους μήνες δείχνει πρόοδο στην διαχείριση του μεταναστευτικού, οφείλει να βρει τρόπο να απομακρύνει τους μετανάστες από τις νήσους μας» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης. Και συμπλήρωσε: «Η Λέσβος αλλά και γενικότερα οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν μπορεί να μετατραπούν στην Σπιναλόγκα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν θα επιτρέψουμε οι νήσοι μας να συνεχίσουν να γίνονται πεδία μαχών και καταστροφών. Δεν μπορούμε πλέον μόνοι μας να αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ευρώπης».

Και ο Περιφερειάρχης κατέληξε: «Η Περιφερειακή Αρχή εκφράζοντας την βούληση και την αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί οιαδήποτε νέα δομή και ζητά από την Κυβέρνηση να προβεί σε συντονισμένες κινήσεις σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές χώρες για την επίλυση του προβλήματος. Η φιλοξενία μεταναστών σε επιβατηγά πλοία ή κρουαζιερόπλοια ώστε να ενδιαιτηθούν οι μετανάστες αναδεικνύεται εκ νέου μια καλή λύση, όπως είχαμε προτείνει παλαιότερα.

Τα σημερινά δραματικά γεγονότα έβαλαν τέλος στην ύπαρξη του Κ.Υ.Τ Μόριας. Στα αποκαΐδια της δεν μπορεί να στηθεί νέα «Μόρια». Η κοινωνία της Λέσβου δεν μπορεί να δεχτεί καμία άλλη λύση ύστερα από όλα όσα έχει υποφέρει».

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ