Newsroom

Newsroom

Αρχηγός σε νέο κόμμα… «μπαρουτοκαπνισμένων» ο Γιώργος Τράγκας

Ποιο όνομα απερρίφθη γιατί θα προκαλούσε αρνητικούς συνειρμούς στο δεξιό ακροατήριο και ποια «ταμπέλα» προωθεί ο Γιώργος Τράγκας

589490d9cd3a18194d2a6bba

Μέσω του Νίκου Νικολόπουλου ανακοινώθηκε χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες η απόφαση του Γιώργου Τράγκα να ιδρύσει κόμμα, λίγους μήνες μετά τις καταγγελίες του ότι απολύθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης ύστερα από εντολές που προήλθαν απευθείας από το Μαξίμου.

Στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Νικολόπουλος σημειώνει: «Σε λίγες μέρες ξεκινάμε μια δύσκολη μα και συναρπαστική εθνική προσπάθεια με τον Γιώργο Τράγκα ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ – ΑΡΧΗΓΟ και με πολιτικό όχημα ένα κινηματικό νέο πατριωτικό, που θέλει πάση θυσία να σπάσει το «γύψο» που μας έβαλαν και θα δώσει τη μάχη για να ξαναζήσουμε ΟΛΟΙ με Ελευθερία Δημοκρατία Δικαιοσύνη Ανεξαρτησία».

Ενώ σε άλλο σημείο γράφει απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του: «Καλώ κι εσένα λοιπόν, να γίνεις ΙΔΡΥΤΙΚΟ μέλος για να γράψουμε μαζί την ιστορία της αντίστασης στους «εισβολείς» της παγκοσμιοποίησης. Γνωρίζεις από την κόψη του σπαθιού την τρομερή το Γιώργο Τράγκα κι εμένα. Σε διαβεβαιώ ότι όλοι ΜΑΖΙ, με ΠΙΣΤΗ και ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ, εμείς οι “ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ” μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τι δηλώνει ο Τράγκας

Από την πλευρά του πάντως ο Γιώργος Τράγκας έδωσε το πολιτικό στίγμα της πολιτικής του πρωτοβουλίας, χωρίς να ανακοινώνει ακόμη επίσημα τη δημιουργία νέου κόμματος. Αντιθέτως, απλώς επιχείρησε να απεκδυθεί της «ρετσινιάς» του ακροδεξιού και να παρουσιαστεί ως συνεπής «καραμανλικός».

«Διάβασα ότι θα κάνω κόμμα «δεξιότερα» της Νέας Δημοκρατίας. Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα πιο δεξιό από τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, πέραν αυτού η όλη πορεία μου δείχνει ότι ήμουν και είμαι μακριά από όσα πρεσβεύουν οι σημερινοί ακραίοι νεοφιλελεύθεροι της Νέας Δημοκρατίας. Ως παλαιός Καραμανλικός, Κεντροδεξιός και ως ελευθερόφρων απεχθάνομαι τις ετικέτες και τα κομματικά κλισέ που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια».

Και το όνομα αυτού;

Το όνομα του κόμματος ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ωστόσο υπάρχουν δύο «ιδέες», σύμφωνα με άρθρο του thebest.gr το οποίο αναδημοσίευσε ο κ. Νικολόπουλος στον λογαριασμό του στο facebook.

Η μια σκέψη είναι το ΕΔΔΑ (Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ανεξαρτησία). Το γεγονός ωστόσο ότι το όνομα θυμίζει την παλιά ΕΔΑ και μπορεί να λειτουργήσει αποθαρρυντικά για τους δεξιούς ψηφοφόρους, έχει θέσει σε προβληματισμό.

Η άλλη εκδοχή είναι το «Κίνημα Ελευθέρων Δημοκρατών». Η μπίλια μάλλον θα καθίσει στο δεύτερο, αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…