Αρχιφύλακας και απόστρατος του Λιμενικού συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Στη σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που φέρονται να είναι μέλη οργάνωσης παράνομης διακίνησης…

diakinisi

Στη σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που φέρονται να είναι μέλη οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεταναστών στην ελληνική επικράτεια και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 67 και 52 ετών, συνταξιούχοι ναυτικοί, 42χρονη ημεδαπή – τραπεζική υπάλληλος, 50χρονος Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής και 50χρονος ημεδαπός – απόστρατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες («ξέπλυμα μαύρου χρήματος»), ενώ ο 64χρονος κατηγορείται επιπλέον και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία περιλαμβάνει δύο ακόμα άτομα, τα οποία αναζητούνται, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση και την εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητά της. Πρόκειται για δύο αδέλφια, υπηκόους Συρίας, ηλικίας 45 και 48 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι φέρονται να διευκόλυναν την είσοδο στην Ελλάδα μεγάλου αριθμού παρανόμων μεταναστών από την Τουρκία, με σκάφη μέσω θαλάσσης και στη συνέχεια τους διακινούσαν οδικώς, με λεωφορεία και επικαθήμενα φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων, προς διαφόρους προορισμούς – περιοχές της χώρας, αλλά και προς άλλες χώρες της Ευρώπης (Ιταλία).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για κάθε μη νόμιμο μετανάστη η εγκληματική οργάνωση λάμβανε ως αμοιβή το ποσό των 2.000 – 3.000 ευρώ. Όπως προέκυψε, τα μέλη του κυκλώματος είχαν αποκομίσει υψηλά χρηματικά ποσά, που προέρχονταν από τη συστηματική παράνομη δραστηριότητά τους, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν μέσω διαδικασιών «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες υποθέσεις.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθη για την εμπλοκή του σε άλλη υπόθεση ανώτερος Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, που φέρει το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και υπηρετεί στην Κορινθία. Σε βάρος του σχηματίστηκε αυτοτελής ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα, προέκυψε χρηματισμός του με το ποσό των 11.000 ευρώ, από τον 52χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη για την εμπλοκή του στην παραπάνω εγκληματική οργάνωση.

Όπως προέκυψε ο χρηματισμός σχετίζεται με μη συναφή υπόθεση και συγκεκριμένα με την ανάθεση, από τον 52χρονο, στον Αξιωματικό, υπόθεσης ιδιωτικής φύσης, που αφορούσε αναζήτηση και ανεύρεση ατόμου, που όφειλε στον ιδιώτη υψηλό χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες σήμερα (02-07-2014) ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας, έχει κινηθεί η διαδικασία για την επιβολή των ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος των δύο αστυνομικών. 

Άργος: Προκλητικός ο 34χρονος-Αγαπά όλες τις γυναίκες αλλά περιέλουσε με χλωρίνη την γυναίκα του (video)

αργος

Άργος: Προκλητικός ο 34χρονος-Αγαπά όλες τις γυναίκες αλλά περιέλουσε με χλωρίνη την γυναίκα του (video)

Ο 34χρονος, θρασύτατα, επιρρίπτει τις ευθύνες για τον ξυλοδαρμό στην άτυχη γυναίκα και στις πράξεις…

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση σε φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

giannena.synelleysh

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση σε φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Εισέβαλαν για "ενισχύσεις" στο κτίριο, ομάδα ατόμων - με καλυμμένα πρόσωπα και μη - ανάμεσα…