Αρχή του τέλους για Λαγό στο Ευρωκοινοβούλιο

Αύριο στην Επιτροπή νομικών θεμάτων η άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού - Εντός της ερχόμενης εβδομάδας στην Ολομέλεια

NewsRoom 21/04/2021 | 15:38

Η ημερήσια διάταξη της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβούλιο (JURI) ορίστηκε και η άρση της ασυλίας του νεοναζιστή Λαγού είναι στα θέματα που θα συζητηθούν και θα ληφθεί απόφαση:

Η ψηφοφορία επί της εισήγησης της Μαρί Τουσέν (γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων), η οποία διαδέχτηκε την πρώτη εισηγήτρια Μανόν Ομπρί (γαλλίδα από το κόμμα του Μελανσόν) έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Η εισήγηση θα εγκριθεί και η JURI θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του Λαγού. Έτσι, το θέμα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα (26-30 Απρίλη), όπως αναφέρει η ιστοσελίδα eksegersi.gr.

Υπάρχουν δύο αιτήματα άρσης ασυλίας του Λαγού. Το πρώτο αφορά την καταδίκη του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, ενώ το δεύτερο αφορά την υπόθεση που ο Λαγός έσκισε την τούρκικη σημαία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης ότι ο Λαγός επικαλούμενος προσχηματικά… φόρτο εργασίας, ο Λαγός παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΛΑΣΥΝ και ανέλαβαν ως συμπρόεδροι οι Λουκάκος και Ζωγράφος. Λέτε να ετοιμάζει την εξαφάνισή του από τις Βρυξέλλες, ενόψει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του, που βρίσκεται προ των πυλών;