Αρχαιότητες Βενιζέλου: Σκοταδισμός με βιομηχανία μηνύσεων από την κυβέρνηση!

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αγωγών εναντίον όσων προσφεύγουν για τις αρχαιότητες στο Μετρό Θεσσαλονίκης. 

NewsRoom 26/11/2021 | 18:09

Για μαζικές αγωγές από την Αττικό Μετρό στους πολίτες που αντιδρούν στον τεμαχισμό των αρχαιοτήτων κάνουν λόγο διαρροές σε μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, η οποία είχε ως θέμα την υλοποίηση των υποδομών στη χώρα και η υπόθεση του μετρό Θεσσαλονίκης κατέλαβε μεγάλο κομμάτι της.  Αιτία ήταν οι αλλεπάλληλες προσφυγές που κατατίθενται από μερίδα πολιτών της Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η εκδίκαση τους επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου. Παρ΄'ολα αυτά, οι πολίτες που μάχονται εδώ και αρκετά χρόνια για να αποτρέψουν το έγκλημα του τεμαχισμού  έχουν καταθέσει αρκετές φορές αποδείξεις και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία  η αιτία των καθυστερήσεων έχει να κάνει αμιγώς με τους χειρισμούς της εταιρίας και της κυβέρνησης και δεν σχετίζεται καθόλου με τις διαμαρτυρίες για τα αρχαία οι οποίες μάλιστα έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις και στο εξωτερικό. 

Στο τραπέζι της συζήτησης υπό τον πρωθυπουργό έπεσε η ιδέα (!) να δοθεί οδηγία στην «Αττικό Μετρό ΑΕ» να προχωρήσει εξαντλώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά της, «στην άσκηση αγωγών εναντίον όσων προσφεύγουν αναίτια διαρκώς ενάντια στο έργο και στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από αυτούς». Δηλαδή η κυβέρνηση θα υποδείξει στην εταιρία να προχωρήσει σε διώξεις εναντίον των κατοίκων! 

Η κυβέρνηση στοχεύει να τρομοκρατήσει τους πολίτες που αντιδρούν στο ξήλωμα και στην καταστροφή ενός μοναδικού βυζαντινού μνημείου, αλλά και να αποποιηθεί τις ευθύνες που φέρει για τον νέο εκτροχιασμό στα χρονοδιαγράμματα του έργου.