Αρχαιολογία: Στοπ σε λεωφορεία και φορτηγά στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας

Την απαγόρευση της εισόδου και κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων εντός του ιστορικού κέντρου, της Κέρκυρας για όλο το χρόνο, ζητάει με έγγραφο της προς τον Δήμο και τους εμπλεκόμενους διοικητικούς, επαγγελματικούς και αστυνομικούς Φορείς και Υπηρεσίες, η Αρχαιολογία.

κερκυρα

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, πρόκειται για την επανάληψη του αιτήματος για πολλοστή φορά, έτσι όπως επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε για το θέμα στην έδρα της αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Στην τεκμηρίωση του αιτήματος περιλαμβάνονται εκτός της επισήμανσης του κυκλοφοριακού άγους και η στάση των λεωφορείων ανάμεσα στις πλατείες και το Π. Φρούριο που κρύβεται έτσι από τον όγκο τους.

Πηγές προσκείμενες στη δημοτική Αρχή και με αφορμή την άλλη σύσκεψη για τη λήψη έκτακτων κυκλοφοριακών και μέτρων στάθμευσης στις μέρες του Πάσχα, ενημέρωσαν ότι στο σχέδιο από το 2017 για την περίπτωση της ανακούφισης της πόλης, προβλέπεται η στάθμευση στον χώρο του λιμανιού, του παλιού ΚΤΕΛ στην Παλλάδα και του ΕΑΚΚ ενώ συζητείται και το οικόπεδο του «Λυρικού» και των Αδελφάτων στις Κουλίνες.

Πηγή: Ενημέρωση Κέρκυρας

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…