Ολοένα και νέα στοιχεία προκύπτουν για την δολοφονία του 20χρονου Θοδωρή στο Άργος, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών της ΟΠΚΕ, καθώς δεν σταμάτησε στο σήμα τους και ακολούθησε καταδίωξη.
Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία από την μαγνητική στο κεφάλι του νεαρού έδειξαν, σύμφωνα με την δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου, Μαρία Σφέτσου, ότι πρόκειται για ευθεία βολή.
«Από την εικόνα που μας δίνει η τομογραφία δεν προκύπτει πως (η σφαίρα) είναι από εξοστρακισμό γιατί είναι ολόκληρη.
Δεν φαίνεται να είναι κάποιο τμήμα της. Συνάγεται βασίμως και ευθέως πως είναι ευθεία η βολή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, στην εικόνα από τη μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το Star, διακρίνεται η σφαίρα που σφηνώθηκε στο κρανίο του 20χρονου.
Σημειώνεται πως στο σημείο εντοπίστηκαν 13 κάλυκες, παρ’ όλα αυτά σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας επιχείρησης ακούγονται τουλάχιστον 21 πυροβολισμοί.
«Επειδή ακούστηκε το ηχητικό των αλλεπάλληλων βολών, τέτοιες βολές που προσομοιάζουν με βολές που ρίχνονται από πυροβόλο όπλο κατά ριπάς δεν μπορεί να είναι εκφοβιστικές.
Εκφοβιστικές είναι κάποιες βολές δύο, τρεις, τέσσερις, σε ασφαλές σημείο» ανέφερε από την μεριά του ο Γιώργος Καλλιακμάνης.
Σημειώνεται ότι οι δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ναυπλίου οδηγήθηκαν στην φυλακή, ενώ σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Η γνωμάτευση του Θριασίου
Στο φως της δημοσιότητας έρχεται και η ιατρική γνωμάτευση του Θριάσιου Νοσοκομείου όπου είχε διακομιστεί μετά το Άργος ο 20χρονος Θοδωρής, που επιβεβαιώνει την ύπαρξη ξένου σώματος, που, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, είναι «ομοιάζον με βλήμα μετωπιαία δεξιά».

«Το παιδί ήταν λειτουργικό – Δεν ενοχλούσαν κανέναν»
Ο 20χρονος Θοδωρής έδωσε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε.
«Ζούσαν μια ζωή ήσυχη, με τα προβλήματά που είχε το παιδί, αλλά ήταν λειτουργικό.
Δεν ενοχλούσαν κανέναν και ξαφνικά μια τέτοια μάνα, που είχε δώσει τη ζωή της για να συμπαραστέκεται σε ένα παιδί με ανάγκες, το χάνει αναίτια», λέει η δικηγόρος της οικογένειας κα Σφέτσου.
Διαβάστε επίσης:
Άργος: Νεκρός ο 20χρονος που τον πυροβόλησαν αστυνομικοί – Οργή σε όλη την Ελλάδα
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια