Αργολίδα: Μετασεισμοί και κλειστά σχολεία στο Λεωνίδιο

Σε εξέλιξη η μετασεισμική ακολουθία.

σχολειο

Ο Εγκέλαδος ξύπνησε το πρωί της Τρίτης τους κατοίκους στην Αργολίδα, όπου από τα ξημερώματα σημειώνονται σεισμοί στον αργολικό κόλπο, ανάμεσα σε Κρανίδι και Λεωνίδιο. Από τους σεισμούς που ταρακούνησαν την περιοχή, ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ.

Ο Δήμαρχος Ν. Κυνουρίας κ. Μανώλης Δολιανίτης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24,  ανέφερε ότι πήραν την απόφαση τα σχολεία να είναι κλειστά σήμερα στον Δήμο. Όπως ανέφερε ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20. Όπως μάλιστα επισήμανε ο κ. Δολιανίτης, «πραγματικά κουνηθήκαμε και τρομάξαμε λίγο».

«Έχει κάνει και αρκετούς προσεισμούς πριν τον μεγάλο σεισμό και συνεχίζει ακόμα», ανέφερε ακόμα ο δήμαρχος αναφέροντας ότι «σε μια επαφή που έκανε ο γραμματέας της ΚΕΔΕ, ο κ. Καφαντάρης με τον κ. Λέκκα, έχουμε ενημέρωση ότι είναι ο κεντρικός σεισμός το 4,8 και πια είναι μετασεισμοί αυτοί».

Ο σεισμός έφερε κλειστά σχολεία στη Νότια Κυνουρία

Σήμερα τα σχολεία στη Νότια Κυνουρία θα παραμείνουν κλειστά. «Σαν δήμος, πήραμε απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια [σ.σ Εκπαίδευση] της Αρκαδίας, ιδιαίτερα στο κτίριο που στεγάζεται το Λύκειο, το ΕΠΑΛ και το Γυμνάσιο», ανέφερε ο κ. Δολιανίτης.

«Εκεί έχουμε ήδη ένα κτίριο που έχει βγει ακατάλληλο από προηγούμενο σεισμό, οπότε έχουμε και έναν φόβο μη συμβεί τίποτα», τόνισε, εξηγώντας ωστόσο ότι το κτίριο παραμένει κλειστό και επίκεινται εργασίες.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…