Newsroom

Newsroom

Άργησε… αλλά τελικά έκανε δεκτή την παραίτηση του γαμπρού του ο Ερντογάν

Χρειάστηκε να περάσει μια ημέρα από την ώρα που ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, Μπεράτ Αλμπαϊράκ,  ανακοίνωσε μέσω Instagram, ότι παραιτείται από το Υπουργείο Οικονομικών της Τουρκίας «για λόγους υγείας», προτού βγει η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο επικοινωνιών του  Ταγίπ Ερντογάν. 

1813

Έπειτα από έντονο παρασκήνιο αναφορικά με την παραίτηση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ  που ίσως να συνδέετε με την καρατόμηση από τον Ερντογάν του κεντρικού τραπεζίτη Μουράτ Ουισάλ, το γραφείο τύπου επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου εξέδωσε ανακοίνωση΄ Στην ανακοίνωση αφού αναφέρετε  γενικώς στη μεταρρύθμιση του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, τον διορισμό του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Ερντογάν και την ανάληψη του Υπουργείου Ενέργειας αρχικά και στη συνέχεια και Οικονομικών από τον Αλμπαϊράκ, «μια περίοδο που ακόμα και οι ανεπτυγμένες χώρες αντιμετώπιζαν δυσκολίες», στο τέλος  καταλήγει στην ουσία με δύο σύντομες λιτές προτάσεις: «Όπως είναι γνωστό από την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ δημοσίευσε μια δήλωση ζητώντας την παραίτησή του για λόγους υγείας, σε έναν από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα από εκτίμηση που έκανε ο πρόεδρος μας, το αίτημα του υπουργού έγινε δεκτό».

Έντονο παρασκήνιο

Στα δύο χρόνια που ήταν υπουργός Οικονομικών ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ είχε δεχτεί σφοδρή κριτική τόσο από διεθνείς επενδυτές, όσο και από κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά ακόμα και από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Με τις αγορές να δείχνουν πολύ ικανοποιημένες από την αναχώρηση του Αλμπαϊράκ (η λίρα κέρδισε σήμερα 5% έναντι του δολαρίου), η αποδοχή της παραίτησης εκτιμάται ότι δείχνει αλλαγή πορείας για τον Ερντογάν στο θέμα της οικονομίας, καθώς οι ανησυχίες κορυφώνονται.  

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο τρόπος που ανακοίνωσε την παραίτησή του εκνεύρισε τον Ερντογάν, με τις φήμες να οργιάζουν για επικείμενο ευρύτερο ανασχηματισμό. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…