Άρειος Πάγος: Επικύρωσε την ποινή 8ετούς κάθειρξης στον χρυσαυγίτη βιαστή της Ιεράπετρας

Την ποινή κάθειρξης 8 ετών που επιβλήθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στον 58χρονο χρυσαυγίτη γυμναστή για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του το 2001, επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Άρειος Πάγος

Ο 58χρονος είχε καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό τον Ιούλιο του 2019 σε οκτώ χρόνια φυλάκισης (12 έτη κάθειρξης στο πρωτόδικο διμαστήριο) για το αδίκημα του βιασμού κατʼ εξακολούθηση (παρά φύσιν) της 14χρονης, τότε, αθλήτριάς του, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ο 58χρονος μετά την απόφαση οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως, απ όπου με αίτημά του, ζήτησε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση και να δεχθεί το δικαστήριο τη μεταβολή της κατηγορίας από την πράξη του βιασμού σε αποπλάνηση ανηλίκου, επικαλούμενος εσφαλμένη αξιολόγηση αποδεικτικών στοιχείων. Επίσης, ζήτησε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση για έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τα αιτήματά του ως αβάσιμα ενώ απορρίφθηκε και η αίτηση για ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γυμναστής είχε βιάσει επανειλημμένα τη 14χρονη τότε αθλήτρια, ενώ στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε ισχυριστεί πως η σεξουαλική επαφή αυξάνει και τις αθλητικές επιδόσεις των γυναικών.

Στην απολογία του πάντως ισχυρίστηκε πως ό,τι συνέβη έγινε και με τη συγκατάθεση της παθούσας, η οποία τον είχε ερωτευτεί και με την οποία διατηρούσε σχέση. Στην απόφαση του Εφετείου αφαιρέθηκε ο χαρακτηρισμός του κατ’ εξακολούθηση βιασμού και η ποινή επιβλήθηκε μόνο για τη μία τετελεσμένη πράξη.

Κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής 

Η υπόθεση του βιασμού ήρθε στην επιφάνεια το 2015 όταν ο Γ. Πετράκης κατηγορήθηκε από την ΕΛΜΕ Λασιθίου ότι ως διευθυντής του Νυχτερινού Λυκείου Ιεράπετρας έκανε συστηματικά κήρυγμα στους μαθητές υπέρ της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος τότε μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΗΧΩ FM είχε αντικρούσει τις κατηγορίες λέγοντας πως είναι άνθρωπος με αρχές και οικογενειάρχης. Ακούγοντάς τον όμως η νεαρή γυναίκα βγήκε στον αέρα του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού και κατήγγειλε δημόσια στη δημοσιογράφο Μαρία Τσαγκαράκη το μυστικό που επί χρόνια έκρυβε μέσα της.

Πρωτόδικα ο Γ. Πετράκης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, ωστόσο πέτυχε την αποφυλάκισή του επικαλούμενος λόγους υγείας, καθώς ισχυρίζεται πως πάσχει από τη νόσο των δυτών.

Η υπεράσπιση της κοπέλας αμφισβήτησε πολλές φορές τους ισχυρισμούς του, καθώς, ενώ στο δικαστήριο εμφανίζεται με πατερίτσες, στην Ιεράπετρα κυκλοφορεί κανονικά.

Ο ίδιος άνθρωπος βρίσκεται στο εδώλιο των κατηγορουμένων και στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής, με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί και σε τρία χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση για την επίθεση εις βάρος μεταναστών στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, το 2013.

Ο ίδιος πάντως τόσο στο πρωτόδικο δικαστήριο όσο και στο Εφετείο ισχυρίστηκε πως έχει πέσει θύμα πολιτικής πλεκτάνης λόγω της σχέσης της οικογένειά του με τη Χρυσή Αυγή (η σύζυγός του υπήρξε υποψήφια βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης το 2015).

Μάλιστα στην πρώτη δίκη είχε εμπλέξει ευθέως τον βουλευτή Λασιθίου και σημερινό υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, στο γραφείο του οποίου υπηρετούσε για χρόνια ως μετακλητός υπάλληλος, ισχυριζόμενος πως ο βουλευτής προσπαθούσε να τον εκδικηθεί επειδή ο ίδιος έφυγε από τη Ν.Δ. και προσχώρησε στη Χρυσή Αυγή.

Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και η συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης της ιστορίας και οι αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε η καταγγέλλουσα να αποσύρει τις κατηγορίες της, ακόμα και από υψηλόβαθμους δικαστικούς λειτουργούς.

Προς υποστήριξη του καταδικασθέντος είχαν προστρέξει μεταξύ άλλων ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας και ένας από τους ιερωμένους της περιοχής.

Πηγή: Εφ.συν

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…