Newsroom

Newsroom

Αre you serious mr. Kapsis?

Πήγε να ζητήσει συγγνώμη για την ανάρτησή του, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα

95510

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κάνει «πάρτι» τις τελευταίες ημέρες. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, αν και δε μετράει ούτε μια εβδομάδα ζωής, έχει προλάβει να δώσει αρκετή τροφή για σχόλια.

Το σημερινό μεγάλο φάουλ ήρθε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αφού όταν κλήθηκε να απαντήσει στο γιατί οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στην κυβέρνησή του σε τόσο μεγάλο βαθμό, ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε να δυσκολεύεται πολύ, υποστηρίζοντας ότι απευθύνθηκε σε πολλές γυναίκες οι οποίες δεν ήθελαν να εμπλακούν.

Η αντίδραση της δημοσιογράφου ήταν έντονη.

«Are you serious? In this whole country with all these woderful Greek women?», αναρωτήθηκε η δημοσιογράφος Zeinab Badawi της δημοφιλούς εκπομπής Ηardtalk.

Όταν λοιπόν αρκετά μέσα ενημέρωσης μετέφρασαν τη φράση «are you serious?» στα ελληνικά ως «είστε σοβαρός;» φαίνεται πως ενοχλήθηκαν κάποιοι. Όχι με τον νέο πρωθυπουργό. Ούτε με τη δημοσιογράφο. Ούτε με την ίδια τη φράση. Αλλά με τη μετάφραση της φράσης.

Πρώτος και καλύτερος λοιπόν, ο δημοσιογράφος Μανόλης Καψής:

«Ενημερώστε την Αυγή- που προφανώς μιλάει αγγλικά Τσίπρα- ότι το seriously you did not find enough women to join the governement… δεν μεταφράζεται «Είστε Σοβαρός;» αλλά «στ αλήθεια δεν βρήκατε αρκετές γυναίκες να μετάσχουν στην κυβέρνηση», ανέφερε ο Μανόλης Καψής στο twitter.

Και έχει δίκιο. Μόνο που η δημοσιογράφος δεν είπε seriously (δηλαδή «σοβαρά»), αλλά are you serious (δηλαδή «είστε σοβαρός»).

Όταν λοιπόν έγινε η απαραίτητη επισήμανση από δεκάδες χρήστες, ο Μανόλης Καψής έσπευσε να απολογηθεί.

«Ομολογώ λάθος. Η δημοσιογράφος BBC στη συνέντευξη με Μητσοτάκη λέει are you serious και όχι seriously», λέει.

Μακάρι να σταματούσε εκεί όμως. Πραγματικά αν είχε σταματήσει εκεί θα του λέγαμε και μπράβο για το θάρρος του να παραδεχτεί το λάθος του χωρίς να σβήσει το προηγούμενο tweet.

Έλα όμως που ο Μανόλης ο Καψής δε σταμάτησε εκεί. Ήθελε να πει κι άλλα. Ε, και είπε…

«Και πάλι η μετάφραση δεν είναι Ειστε Σοβαρός; που γράφει η Αυγ, που θα ήταν προσβλητικό, αλλά Στα Σοβαρά;», έγραψε στο twitter.

…Are you serious mr Kapsis?

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…