Αρχίζουν να γιγαντώνονται οι διαμαρτυρίες των αγροτών σε όλη την Ευρώπη: Έτοιμοι να αποκλείσουν το λιμάνι του Ζεεμπρίγκε στο Βέλγιο

Την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στη Γαλλία, ενώ στη χώρα μας έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει το ίδιο

Αγρότες

Συνεχίζει να «βράζει» ολόκληρη η Ευρώπη σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς σύμφωνα με όσα γράφονται στα ξένα μέσα το Βέλγιο μπαίνει και αυτό στο «παιχνίδι» των διαμαρτυριών με τους αγρότες να είναι έτοιμοι για τεράστιες διαμαρτυρίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βέλγοι αγρότες είναι εξοργισμένοι από τα αυξανόμενα κόστη και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εισαγωγές φτηνών τροφίμων και για αυτό ετοιμάζονται σήμερα να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο βελγικό λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Ζεεμπρίγκε.

Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας και αναμένεται η συγκεκριμένη δράση να διαρκέσει μέχρι και αύριο. 

Μάλιστα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς έχουν μπλοκάρει αυτοκινητόδρομο στα σύνορα με Ολλανδία, ενώ κομβόι από τρακτέρ κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αμβέρσας.

Σημειώνεται επίσης ότι και στη γειτονική Γαλλία οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με τους αγρότες εκεί να έχουν κλείσει οκτώ οδικούς άξονες γύρω από την πρωτεύουσα, με πολλούς να αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσουν ακόμα και στο Παρίσι τις επόμενες ημέρες.

Κινητοποιήσεις αγροτών – Έχουν ξεκινήσει και στην Ελλάδα να υπάρχουν κινητοποιήσεις

Και στην Ελλάδα το συγκεκριμένο κίνημα έχει ξεκινήσει να «ξυπνάει», καθώς ολόκληεη την προηγούμενη εβδομάδα οι αγρότες της Θεσσαλίας βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να τους κάνει να σταματήσουν μοιράζοντας τους ψίχουλα.

Τις τελευταίες ώρες επίσης σε Θεσσαλονική και Κρήτη έχουν ξεκινήσει και εκεί να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Avgi: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Γιατί δεν χιόνισε στην Αττική παρά τις προβλέψεις: Τι απαντά ο Μαρουσάκης – Το «Aegean lake effect»

Απίστευτο γλέντι για τα χιόνια που δεν ήρθαν ποτέ στην Αττική – «Παιδιά, μη γελάτε, δεν φαίνεται όλος ο ήλιος και έχει κρύο»

Πολυχρονόπουλος: Η πρώτη επίσημη απάντηση για τον «Άλλο άνθρωπο»- “Δεν υπάρχει τίποτα εναντίον μου”