Άρχισαν τα «όργανα» στην κυβέρνηση – «Άδειασε» Φλωρίδη ο Μαρινάκης

Τι είχε πει στη Βουλή και έφερε αυτή την εξέλιξη ο Φλωρίδης - Αντίδραση Μαρινάκη με «επικό» άδειασμα

φλωρίδης μαρινάκης 1

Απέναντι από το νέο υπουργό δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, τάχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης σε ερώτηση που του τέθηκε για όσα είπε ο Γιώργος Φλωρίδης στην Βουλή απάντησε ότι: «Εξέφρασε δικές του απόψεις που δεν έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο», ουσιαστικά «βγάζοντας στη σέντρα» με το «καλημέρα» το νέο υπουργό για το ατόπημα του να θέλει να καταργήσει διατάξεις του δικαστικού κώδικα που «έφερε» η προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τι είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και «πυροδότησε» την αντίδραση του Μαξίμου

Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων και σε δευτερολογία του έπειτα από ερωτήματα του επικεφαλής της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλου, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους».

Mάλλον ο νέος υπουργός είχε ξεχάσει ότι αυτή τη διάταξη είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν ταχθεί απέναντι και να ασκούν μάλιστα δριμύα κριτική στην κυβέρνηση.

Μάλιστα στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν αντιδράσει άμεσα με ανακοίνωση του: «Ο νεόφερτος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή άδειασε τη διάταξη της ΝΔ στον ποινικό κώδικα η οποία κατοχύρωσε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.

Απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία στον… ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας απλώς πως όποιος κάνει τα πάντα για μια υπουργική καρέκλα κάποια στιγμή εκτίθεται.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν τίποτε άλλο να κάνουν παρά να αδειάσουν τον νέο τους υπουργό ή, καλύτερα, να αποδεχτούν τις μεθοδεύσεις τους που παραδέχτηκε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση».

Η περί ου ο λόγος διάταξη ήρθε το Νοεμβρίο του 2019 (Νόμος 4637/2019 ΦΕΚ Τεύχος Α’ 180/18-11-2019) αναφέρει τα εξής: “Στη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 405 ΠΚ προστίθεται εδάφιο δεύτερο που έχει εξής:

“Για την ποινική δίωξη των εγκλημάτων που προβλέπονται στο άρθρο 390 παράγραφος 1 εδάφιο β΄ αν η απιστία στρέφεται άμεσα κατά πιστωτικού ή χρηματοδοτικού ιδρύματος ή επιχειρήσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα απαιτείται έγκληση”.

 

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…