Αρχή Προστασίας Δεδομένων – Καταιγιστικές εξελίξεις: Εντόπισε πάνω από 20 στόχους του Predator

Στενεύει ο κλοιός για την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Εντοπίστηκαν πάνω από 20 στόχοι που παρακολουθούνταν με το Predator

4225378

Τελειωμό δεν έχουν οι αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που σχετίζονται με το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθήσεων, Predator και τους εγχώριους στόχους του κακόβουλου λογισμικού.

Το insidestory.gr και το ρεπορτάζ των Τάσου Τέλλογλου και Ελίζας Τριανταφύλλου, επισημαίνεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εντόπισε κατά τη διάρκεια των ερευνών της περίπου 40 sms τα οποία είχαν «μολυνθεί» με Predator links και τα οποία είχαν αποσταλεί σε περισσότερους από 20 αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

«Έως σήμερα η Αρχή έχει απευθυνθεί σε τέσσερα sms centers στην Ελλάδα. «Καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτές θα είναι οι τελευταίες στην Ελλάδα ή όχι. Στις περιπτώσεις που βρίσκονται εταιρείες εκτός Ελλάδας –όπως έχει ήδη διαπιστωθεί– αλλά εντός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η Αρχή έχει τη δυνατότητα να ζητήσει συνεργασία από τις εκάστοτε ομόλογες εποπτικές αρχές», ανέφερε η ΑΠΔΠΧ στην ιστοσελίδα μετά τη γνωστοποίηση επιβολής προστίμου στην Intellexa, λόγω άρνησης συνεργασίας με την Αρχή.

«Έως σήμερα έχουν προκύψει περί τα 40 SMS αλλά η διερεύνηση συνεχίζεται» και πως αυτά «έχουν αποσταλεί σε λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς». Άρα κάθε στόχος έχει λάβει πάνω από ένα sms-δόλωμα», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΑΠΔΠΧ.

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…