Newsroom

Newsroom

Αραβαντινός: "Διάτρητο και ανασφαλές το σωφρονιστικό σύστημα"

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνη Αραβαντινο,…

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τις σοβαρές καταγγελίες του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνη Αραβαντινο, περί πτέρυγας πέντε αστέρων και πλούσιων κρατουμένων που τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης.

«Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα; Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει, τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε. Αν πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκαλώντας την έκπληξη των βουλευτών.

Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα κρατούμενου που χθες παρήγγειλε από το σούπερ μάρκετ καπνιστό σολομό.

Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε το σωφρονιστικό σύστημα, «διάτρητο» και «ανασφαλές», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μένουν στη φυλακή όσοι θέλουν και όσοι αποφασίσουν να φύγουν, φεύγουν όποτε θέλουν με οποιοδήποτε μέσο, ελικόπτερα κι αυτοκίνητα».