ΒΚ

Βασίλης Καραθανάσης

Άραγε θα φοράνε και οι ΔΑΠιτες πηλήκια;

Λίγα λόγια σταράτα και ευθύβολα.

πηλικο

Χωρίς στρογγυλοποιημένα γλυκόλογα και χωρίς υποδαυλίζουσες σεμνοτυφίες. Είναι δημοκρατικά κοινώς αποδεκτό πως ζούμε ιστορικές στιγμές τραγωδίας, που θυμίζουν κάθε στιγμή τα αιματοβαμμένα χρόνια της θύελλας. Και αυτό διότι τα ιδεολογικά ακροδεξιά τάγματα της Ν.Δ τείνουν να ξεφύγουν από την θεωρητική εσχατιά και να αποτελέσουν μια θλιβερή πραγματικότητα. Την τελευταία φορά που η Ν.Δ ελευθέρωσε τα φυλακισμένα φασιστικά της μοχθηρά ένστικτα ήταν το 1991 τότε που τα ΟΝΝΕΔίτικα τάγματα εφόδου έκοψαν τον νήμα της ζωής του αγωνιστή δασκάλου Ν.Τεμπονέρα. Σήμερα συμβαίνει η 2η κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης αποφυλάκιση των φασιστικών αυτών μύχιων σκοπών της δεξιάς φάμπρικας. Φυσικά πολλοί αυτά τα οποία λέω θα τα θεωρήσουν γραφικά ξεπερασμένα ευφυολογήματα. Δεν πειράζει όμως, προσωπικά ως ταπεινός του λόγου εργάτης θα έχω το συνειδησιακό άλλοθι πως τα είπα, τα φώναξα, τα διαδήλωσα και φυσικά τα κατέγραψα στο αλμανάκι της ιστορικής πορείας των πραγμάτων.

Αναρωτιέμαι λοιπόν τον εξής στοχασμό. Σε κάθε χώρο, σε κάθε τόπο, σε κάθε δομή όταν μια κρατική αρχή καταστολής πατά το πόδι της προκειμένου να διαφεντέψει την τάξη και την ασφάλεια, αναζητά εγχώριους συμμάχους, εγχώριους συνεργάτες, εγχώριους προθύμους και εν τέλει εγχώρια ξεπουλημένα χαφιέδικα χαμαλιά. Έχοντας λοιπόν αυτά τα κατάδηλα-αυτόδηλα δεδομένα ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Όταν λοιπόν η αστυνομία υπό τις ευλογίες του ακροδεξιού νεοδημοκατικού καθεστώτος, περάσει το κατώφλι των πανεπιστημίων σύμφωνα με τα παραπάνω αυταπόδεικτα θα αναζητήσει με πάσα βεβαιότητα συμμαχίες. Φυσικά δεν θα τις βρει στον δημοκρατικό φοιτητικό άξονα, επομένως θα γυρέψει τα σύμφωνα με την ιστορία δικά της παιδιά, τα δεξιά, τα ακροδεξιά, τα εν δυνάμει χρυσαυγήτικα.

Επομένως σκεφτείτε την εικόνα να φέρνουν καφέδες οι ΔΑΠίτες στους αστυνομικούς, ή να διοργανώνουν από κοινού πάρτι και εκδρομές ή σκεφτείτε την εικόνα να τους δίνουν τα γκλοπ για να παίζουν οι άριστοι, ή καλύτερα σκεφτείτε την εικόνα να τους διαμοιράσουν διάσπαρτα στους παν/κους διαδρ;oμους σε ασφαλίτικους ρόλους προκειμένου να καταδίδουν πάσα ερυθρότητα. Η αστυνομία σε ρόλο προισταμένου των δαπίτικων ασφαλιτών. Υπάλληλοι των μπασάδικων, ως ασφαλίτες οι ΔΑΠίτες με πολιτικά(ρούχα) να διασφαλίζουν την ομαλότητα στους παν/κους χώρους μόρφωσης .Και πάλι πολλοί θα γελάσετε με περισπούδαστο ύφος με αυτά που γράφω, λέγοντας πως αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας .Εγώ όμως θα συνεχίσω αυτήν την τάχα φαντασία προσγειώνοντας την στην εδαφική πραγματικότητα.

Δεν σας φαίνεται σε εσάς τους καχύποπτους ολίγον περίεργο το γεγονός πως νομοθετούν για την δήθεν αναζωογόνηση της παιδείας όλα τα νεοδημοκρατικά χουντικά απολειφάδια που παλαιότερα έμπαιναν με τα τσεκούρια στις σχολές άνοιγαν με πυροσβεστήρες τα κεφάλια των πρυτάνεων και απειλούσαν τους πάντες και τα πάντα; Λένε ότι επιθυμούν αξιοκρατία. Αν επιθυμούν πραγματικά να βαδίσουν στα μονοπάτια της αξιοκρατείας, της ομαλότητας και της αξιοπρέπειας του μορφωτικού κύρους ,μια κίνηση μόνο υπάρχει. Να καταργήσουν με ένα νόμο και ένα άρθρο αυτό το ΔΑΠιτικο παρακράτος της διαπλοκής της διαφθοράς και της υποτέλειας.

Αλλά φυσικά δεν το κάνουν, διότι η ΔΑΠ αποτελεί τον κορμό ή αν θέλετε μια άτυπη οντισιόν για την επιλογή των μελλοντικών ακροδεξιών κομματικών στελεχών της Ν.Δ. Δεν θα μιλήσω διότι είναι της πάσης γνωστά τα περί συνεργασίας της ΔΑΠ με πρόθυμους-επίορκους καθηγητές, ούτε θα μιλήσω για την διασπάθιση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό όχι την χρηματοδότηση της έρευνας αλλά του κομματικού στρατού. Φυσικά δεν θα μιλήσω για τα παραμάγαζα διανομής θεμάτων ,ούτε επίσης για την φάμπρικα κυκλώματος αντιγράφων. Δεν θα μιλήσω για αυτά, είναι γνωστά, θα προστάξω όμως την συνείδηση όλων των αναγνωστών αυτού του άρθρου, σε μια προσπάθεια επαναστατικής αφύπνισης αλλά και κοινής λογικής.

Οφείλουν να καταλάβουν όλοι πως αυτό το κυβερνητικό καρναβάλι ηθικής αλητείας και ιδεολογικής χυδαιότητας είναι τόσο όσο το ΔΑΠίτικο τσίρκο της πολιτικής ξετσιπωσιάς αλλά και της συνειδησιακής χωματερής, που καταδεικνύει εν τέλει τον φασιστικό, αισχρό και απόκοσμο χρυσαυγήτικο βόθρο του. 

Κλείνοντας θα ήθελα να απευθύνω κάποια ερωτήματα στον Μητσοτάκη τον Β΄:Θα δώσετε και στους ΔΑΠίτες γκλόπ; Θα ανταλλάσσουν βάρδιες ΔΑΠ και ΕΛ.ΑΣ; Θα ράψετε και στους ΔΑΠιτες ασφαλίτικες στολές; Οι ΔΑΠίτες όντας πιο εκπαιδευμένοι στις υποδόριες ακροδεξιές πρακτικές θα διδάσκουν αυτοί τους ανεκπαίδευτους ειδικούς φρουρούς σας; Θα ανταμείβονται με το κεφάλι ή με το κιλό που θα καταδίδουν; Και εν τέλει θα φορέσουν και αυτοί αστυνομικά σερίφικα πηλήκια; Τα ερωτήματα βλέπετε για το πανεπιστήμιο του μέλλοντος που ονειρεύεστε είναι πολλά . Σε άλλες χώρες συζητάνε για το πόσο θα αυξηθεί η χρηματοδότηση και οι δημοκρατικές ελευθερίες των πανεπιστημίων ενώ εδώ το ακροδεξιό καθεστώς συζητά για τις αναλογίες του ασφαλίτικου πληθωρισμού.

Υ.Γ Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά. Χρεος όλων μας, της αριστεράς, των κομμουνιστών, των αναρχικών και γενικότερα των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων είναι να ενωθούμε. Να αποτελέσουμε το ανάχωμα στην δημοκρατική κατάλυση και στον ισοπεδωτικό αυταρχισμό. Μάθετε λοιπόν κ. Μητσοτάκη πως στα πανεπιστήμια όσους αστυνόμους κι αν μπάσετε , όσους ΔΑΠίτες και αν τροφοδοτήσετε, η κόκκινη σημαία του αγώνα, της αντίστασης και της διεκδίκησης θα κυματίζει για πάντα αγέρωχη και ισχυρή. Διότι προστάτες των πανεπιστημίων και της δημοκρατίας ποτέ δεν υπήρξαν ούτε η χωροφυλακή, ούτε η δεξιά. Προστάτες-εγγυητές της πανεπιστημιακής ελευθερίας θα είναι για πάντα ο προοδευτικός ανθός του δημοκρατικού μέλλοντος. Οι αριστεροί ,οι  κομμουνιστές ,οι αναρχικοί , οι δημοκράτες προοδευτικοί άνθρωποι ,οι πιστοί στο όραμα της ισότητας και της κοινωνικής απελευθέρωσης !Οι πιστοί σε μια κοινωνία και ένα πανεπ/μιο δίχως εκμετάλλευση , δίχως φασισμό , δίχως χαφιέδες.

Eν τέλει ένα στοίχημα ανατέλλει, συνάμα και ελπιδοφόρο κάλεσμα , προς την νέα γενιά.
Να μην επιτρέψουμε να γράψει η ιστορία η τσούλα οτι ξοφλήσαμε,  να γράψει ότι ξεσηκωθήκαμε. Ψυχή βαθιά! Venceremos!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.