Newsroom

Newsroom

Άραγε, γνωρίζει ο Σίμος τους "περιθωριακούς συμμάχους" της ΝΔ;

Βίκτορ Όρμπαν. Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας που σύμφωνα με το Spiegel έχει ποδοπατήσει τις ευρωπαϊκές αξίες, πολέμιος της Μέρκελ…

simos 2

Βίκτορ Όρμπαν. Ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας που σύμφωνα με το Spiegel έχει ποδοπατήσει τις ευρωπαϊκές αξίες, πολέμιος της Μέρκελ και του ΔΝΤ. Έκθεση της ΕΕ τον κατηγορεί για έλλειμμα πολιτικών ελευθεριών και παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη. Κατηγορείται για φίμωση του Τύπου. Επικεφαλής του κόμματος Φιντές που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Όπως και η Νέα Δημοκρατία.

Μπόικο Μπορίσοφ. Πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας. Ηγέτης του κόμματος Πολίτες για την Ευρωπαική Ανάπτυξη της Βουλγαρίας. Πρώην αστυνομικός και φρουρός-οδηγός του τελευταίου κομμουνιστή ηγέτη Τ. Ζίβκοφ. Η κυβέρνηση του έπεσε τον Φεβρουάριο του 2013 λόγω των έντονων αντιδράσεων για την εκτόξευση της τιμής του ρεύματος, μετά τις ιδιωτικοποιήσεις, για την πτώση του βιοτικού επιπέδου άλλα και μετά από καταγγελίες για διαφθορά και σχέσεις με την μαφία. Ακόμη, κατηγορήθηκε για ακροδεξιά στάση όταν αποκάλεσε του ρομά και τους μετανάστες στη χώρα του ως “κακό ανθρώπινο υλικό”. Το κόμμα του κι ο ίδιος συμμετέχουν στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Όπως και η Νέα Δημοκρατία.

Σαλί Μπερίσα. Γνωστός και μη εξαιρετέος, πρώην ηγέτης της Αλβανίας. Επικεφαλής του δεξιού Δημοκρατικού Κόμματος. Δεν συμμετέχει στην ομάδα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. Το κόμμα του όμως κι ο ίδιος συμμετέχουν στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Όπως και η Νέα Δημοκρατία.

Νίκολα Γκρουέφσκι. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ο οποίος επιτίθεται συστηματικά κατά της Ελλάδας και πρόσφατα μάλιστα την αποκάλεσε ως “πρώην Οθωμανική επαρχία”. Πρόεδρος του κόμματος VMRO-DPMNE το οποίο ειναι μέλος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος. Όπως και η Νέα Δημοκρατία.

Αυτοί είναι ορισμένοι από τους πολιτικούς συμμάχους της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος του κ. Σίμου Κεδίκογλου που την Παρασκευή εξαπέλυσε και πάλι επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το ταξίδι του στην Ολλανδία και την ομιλία του στο Ολλανδικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, κάνοντας λόγο για “αποκάλυψη των περιθωριακών συμμάχων του κ. Τσίπρα”.

Γιατί είναι περιθωριακό, κατά τον κ. Κεδίκογλου, το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας το οποίο κατέχει τις 15 απο τις 150 έδρες του Κοινοβουλίου; Γιατί καταψήφισε στην Ολλανδική βουλή την χρηματοδότηση της Ελλάδας -η οποία, κατά δήλωση Ολι Ρεν, έγινε με τρόπο ώστε όχι να διασωθεί η χώρα μας άλλα οι ευρωπαϊκές και κυρίως οι γερμανικές τράπεζες- με το βασικό επιχείρημα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου, ότι “δεν δίνεις νέα πιστωτική κάρτα σε μια χώρα που έχει βυθιστεί στο χρέος”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι “οι καθόλου περιθωριακοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με δεκάδες άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις της ελπίδας και της ρήξης με τα μνημόνια της λιτότητας. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση που οι διεθνείς της επαφές περιορίζονται στις χειραψίες και στα χαμόγελα στους φωτογραφικούς φακούς με όσους διαλύουν την Ευρώπη».

Ο Σίμος Κεδίκογλου επανήλθε απαντώντας ότι “ο κ. Τσίπρας συμμαχεί και με το διάολο προκειμένου να βλάψει τη χώρα. Οι έλληνες έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους”.

Ο κ. Κεδίκογλου προφανώς θεωρεί ότι οι σύμμαχοι του κ. Σαμαρά, ευνοούν την χώρα που βυθίζεται στην ύφεση, χωρίς προοπτική, γιατί “έτσι θέλει ο Σόιμπλε” όπως αποκάλυψε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.