Newsroom

Newsroom

Αράχωβα: Δείτε το σκίτσο του Αρκά για τη συγκλονιστική δολοφονία του χάσκι

Πήρε θέση ο γνωστός σκιτσιγράφος

αρκας

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει συγκλονιστεί από τη στυγερή δολοφονία του χάσκι στην Αράχωβα, όπου άγνωστος το βίασε με αιχμηρό αντικείμενο και το άφησε να πεθάνει προκαλώντας την οργή ολόκληρης της χώρας.

Ένα απ’ αυτά τα άτομα είναι και ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς, ο οποίος το σημερινό του σκίτσο το αφιέρωσε στο αδικοχαμένο σκυλάκι, γράφοντας μια λεζάντα που λίγο πολύ έχουμε σκεφτεί όλοι μας. Αυτή ανέφερε «Γιατί ονομάζουμε κτηνωδία κάτι που ποτέ δεν θα έκανε ένα ζώο;».

 

Αράχωβα: «Δεν με νοιάζει το cancel – Έχουμε ντοκουμέντα» – Βόμβες από τον δήμαρχο

Ο δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας Γιάννης Σταθάς και η ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μάρσα Δημοπούλου μίλησαν στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και τις αντιδράσεις που εχει προκαλέσει η υπόθεση και για την «ομερτά» που επικρατεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση πλέον περνά στα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής και μάλιστα του τμήματος Ανθρωποκτονιών αν και πρόκειται για θάνατο ζώου. Επίσης, οι έρευνες ξεκινούν από την αρχή γεγονός που δείχνει ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή λόγω και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει και των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία της Αράχωβας.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για μια περίεργη υπόθεση με πολλές ιδιαιτερότητες που εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες. Στην Αράχωβα έχουν μεταβεί δύο στελέχη του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενώ αποφασίστηκε να γίνει εκταφή του χάσκι προκειμένου να γίνει νέα κτηνιατρική έκθεση αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αυτά τα ευρήματα θα μεταφερθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα εξετασθούν από τον έμπειρο Καθηγητή Κτηνιατροδικαστικής Δημήτρη Τόντη.

«Έχουμε ντοκουμέντα για την υπόθεση της κακοποίησηγς του σκύλου – Δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στην Αράχωβα για διακοπές»

O κ. Σταθάς μιλώντας στην εκπομπή του MEGA αναφέρθηκε επίσης στο περιστατικό και στην ολιγωρία γύρω από την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Δεν άργησε να βγει δελτίο τύπου. Από την αρχή που μας έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης έπρεπε να κάνει μήνυση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Έγινε η μήνυση και μετά από 2 μέρες έβγαλα το δελτίο τύπου που καλέσαμε όσους γνωρίζουν να μιλήσουν σε αστυνομία και εισαγγελία. Για το περιστατικό έχουμε βγάλει δελτίο τύπου από 1η Δεκεμβρίου και καλώ τον κόσμο να μιλήσει. Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να μαζέψουμε πληροφορίες. Η αστυνομία δεν έχει μιλήσει για τις έρευνες και όλοι περιμένουμε να μιλήσουν εισαγγελία και αστυνομία», είπε αρχικά.

«Φυσικά και υπάρχουν ντοκουμέντα που έχουν δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ και τα επεξεργάζονται. Για να φύγει και αυτή η σκιά ότι κρύβουμε πράγματα. Έκανα χαρτί για να μας απαντήσει η αστυνομία για την πορεία των ερευνών και η εισαγγελία αν κάποιος δημότης έχει αρνηθεί να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία.

Όταν το πρωτοακούσαμε σοκαριστήκαμε. Τα παιδιά μας πήγαιναν στα φροντιστήρια μόνα τους, τώρα πηγαίνουν με συνοδεία των γονιών. Έχει αλλάξει η ζωή μας εδώ πέρα. Ο φονιάς μπορεί να είναι δίπλα μας. όταν έγινε το σκηνικό αυτό, το σαββατοκύριακο εκείνο είχαμε και 10.000 επισκέπτες στην Αράχωβα. Μπορεί να είναι ντόπιος ή ξένος. Θέλουμε να βρεθεί άμεσα γιατί έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που δεν είναι φυσιολογικές.

Τα εν λόγω ντοκουμέντα είναι από κάμερες, και ζήτησα να στείλουν πιο εξειδικευμένους ανθρώπους γιατί στο τμήμα μας υπάρχει υποστελέχωση και δεν υπάρχει και η αντίστοιχη γνώση για τη διαχείριση του περιστατικού. Όσον αφορά στο # cancelArachova ούτε που μας ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στη Αράχωβα ή όχι, μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. Δεν με ενδιαφέρει αν θα έρθει κάποιος στην Αράχωβα αυτή τη στιγμή για διακοπές, με ενδιαφέρει η ασφάλειά μας. υπήρξε ανθρωποφαγία στην υπόθεση. Η νόμιμη γνωμάτευση είναι του ιδιοκτήτη. Αυτή που πρέπει να μιλήσει είναι η αστυνομία.

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

6207733

Μάτι: Οργισμένες αντιδράσεις από συγγενείς των θυμάτων – Πέταξαν καρέκλα… «Τσίπα δεν έχετε;» (video)

Συγγενείς άρχισαν να πετούν καρέκλες και να απευθύνονται προς τους κατηγορούμενους

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

Μικρούτσικος

Μικρούτσικος: H παίκτρια του «TV Queen» που του θύμισε τον… Μητσοτάκη – «Έχετε τον ίδιο σύμβουλο;» (video)

«Το ότι δεν τον έχεις παρακολουθήσει μπορεί να με κάνει να σε συμπαθήσω», είπε ο…

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…