Newsroom

Newsroom

Αραβικό stand-up στην Αθήνα; Για πρώτη φορά στην Ελλάδα o διεθνούς φήμης Alaa Abu Diab

Αραβικό stand-up για πρώτη φορά στην Αθήνα!

IMG 0941 2 1536x1024 1

Στην Κυψέλη «προσγειώνεται» την ερχόμενη Τρίτη 31 Μαΐου ο καταξιωμένος stand-up comedian, Alaa Abu Diab, για μια και μοναδική παράσταση που αποτελεί και το πρώτο αραβικό stand-up που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Ο Alaa φέρνει στην Αθήνα την παράσταση Lockdown, την οποία παρουσίασε σε sold-out παραστάσεις στην Παλαιστίνη, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Αμμάν και τη Βηρυττό.

Ο Abu Diab, Παλαιστίνιος από την Ιερουσαλήμ, που ζει στη Σουηδία, μπήκε στον κόσμο της κωμωδίας μέσω αναρτήσεων στο Facebook και σύντομα βίντεο πριν γίνει ένας από τους πιο διάσημους stand-up κωμικούς στην Παλαιστίνη και τον αραβικό κόσμο.

Σε συνέντευξή του στο Vice, όταν ρωτήθηκε για το ξεκίνημά του είπε: «Ήμουν στη Σουηδία, βαριόμουν και άρχισα να περνάω περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook εκείνη την εποχή υποστήριζε πολύ τη δημοσίευση βίντεο. Η αρχή αφορούσε την ιδέα της αμφισβήτησης της σφαιρικότητας της Γης. Είχα μια ιδέα για την οποία ήθελα να μιλήσω και δεν ήξερα πώς να τη διατυπώσω ως γραπτή ανάρτηση, οπότε γύρισα ένα βίντεο και διαδόθηκε λίγο. Άρχισα να δημοσιεύω περισσότερα βίντεο κάθε τόσο. Το βίντεο του Sabre Al-Rubai (διάσημος Τυνήσιος τραγουδιστής) έγινε viral. Σχολίασα τη φωτογραφία του με έναν Ισραηλινό αξιωματικό, στη Γέφυρα (το πέρασμα μεταξύ Ιορδανίας και Παλαιστίνης) και το βίντεο εκτοξεύτηκε. Αραβικά και ξένα ΜΜΕ άρχισαν να μιλούν γι’ αυτό».

Όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου, η παράσταση διαρκεί μία ώρα κατά την οποία… «θα γελάτε συνεχόμενα». «Η ευφυΐα και η εξυπνάδα του Alaa τον βοηθούν πολύ ώστε να αποφύγει να βουτήξει με συμβατικό τρόπο σε θέματα που παράγουν εύκολο κωμικό υλικό, όπως η πολιτική, η θρησκεία και το σεξ», αναφέρει.

Ωστόσο, η Παλαιστίνη είναι πάντα παρούσα στα κοινωνικοπολιτικά του αστεία: «Ο Alaa Abu Diab εισήλθε στο αεροδρόμιο της Βηρυτού πολύ ομαλά, δεν του ζητήθηκε βίζα για να εισέλθει στο λιβανέζικο έδαφος, δεν κρατήθηκε ή δεν του απαγορεύτηκε να εισέλθει στη χώρα με το πρόσχημα ότι ήταν ένας Παλαιστίνιος πρόσφυγας. Ο νεαρός κωμικός που απέκτησε πρόσφατα το σουηδικό διαβατήριό του, είπε πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια μιας stand-up comedy που παρουσίασε σε εκπομπή στον Λίβανο, ότι «το πρόβλημα του κόσμου δεν είναι σε εμάς ως ανθρώπους, αλλά στην παλαιστινιακή μας ταυτότητα», λες και ο Παλαιστίνιος, μόλις αποκτήσει την ευρωπαϊκή υπηκοότητα, δικαιούται να μπει στη λέσχη του λαού», αναφέρει λιβανέζικη εφημερίδα.

Ο Alaa Abu Diab θα εμφανιστεί για μια μοναδική παράσταση και για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 31 Μαΐου 2022 στο Red Jasper Cabaret Theatre στην Κυψέλη, στις 9 το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες και δημοσιογραφικά αιτήματα καλέστε στο 6984553761.

Εισιτήρια στο viva.gr.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…