Απύθμενα ψεύδη από τον Σκυλακάκη για το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού!

Σε πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς επιχειρεί να ρίξει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για την έξωση της Ιωάννας Κολοβού

σπασμενη πορτσ

Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης υπέρ της Ιωάννας Κολοβού και το ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση φαίνεται ότι τρόμαξε το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο καταφεύγει σε αθλιότητες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Θεόδωρου Σκυλακάκη στη Βουλή ο οποίος επιχείρησε να ρίξει ευθύνες στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέροντας ότι το ακίνητο της κ. Ιωάννας Κολοβού βγήκε σε πλειστηριασμό επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας» απαντά η Κουμουνδούρου στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη

Επιπλέον, ως προς την συγκεκριμένη περίπτωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως «μάταια προσπαθεί να θολώσει τα νερά ο κ. Σκυλακάκης και η κυβέρνηση των Πάτσηδων» καθώς το σπίτι πλειστηριάστηκε στις 16.3.2022, δηλαδή επί κυβέρνησης ΝΔ μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, μετά τα όσα είπε ο υπουργός στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι προσπαθεί να θολώσει τα νερά γύρω από το πότε έγινε ο πλειστηριασμός, και ρωτούν:

– Το 2022 που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της χαμηλοσυνταξιούχου με αλυσοπρίονο ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ;

– Το 2022 που επιχείρησαν να τη βγάλουν σηκωτή μέσα από το σπίτι της ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ ή επί ΝΔ;

Ειδικότερα, από την Κουμουνδούρου τονίζουν 3 σημεία, «για να τελειώνουν τα ψέματα» όπως λένε:

– «Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν εκτελέστηκαν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, διότι υπήρχε θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, υποχρέωση των funds σε κλήση για ευνοϊκή ρύθμιση στον οφειλέτη πριν οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης, πλαίσιο μη εκτέλεσης πλειστηριασμών, και πλαίσιο δικαστικών προσφύγων από νόμο Κατσέλη – Σταθάκη.

– Ο πλειστηριασμός του ακινήτου της κ. Κολοβού δεν έγινε στις 20.3.19 όπως ψευδώς είπε ο κ. Σκυλακάκης. Δεν έγινε ούτε καν τον Οκτώβρη του 2019, όπου ακόμη ίσχυε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ολιγόμηνη παράταση που του είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

– Ο πλειστηριασμός του εν λόγω ακινήτου εκτελέστηκε στις 16/3/2022, όπως επιβεβαιώνεται και από το e-auction.gr (βλ. εδώ) επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου του κ. Μητσοτάκη, που ήρε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την καταψήφιση τριών τροπολογιών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας».